Memento Forstør

Memento (e-bog, epub)

Af: Henri Nathansen

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 122
Dato for udgivelse: 2017-02-16
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788711597965
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 214 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Digte af forfatter og dramatiker Henri Nathansen udvalgt af digter Tom Kristensen. Digtene kredser om hjemmets stemningsbilleder og erindringens væsen, om nogle af de skikkelser litterære som virkelige, der prægede Henri Nathansens forfatterskab, om årstidernes skiften, jødisk mysticisme og hans sidste tid om landflygtig i Sverige.
Forord af Tom Kristensen.
Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.
Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jødiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i København og tilbragte den første tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfølge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er især kendt for skuespillet "Indenfor Murene", som fik præmiere i 1912 på Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes.
Under den tyske besættelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord.
"Indenfor Murene" er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at være en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Memento

Memento