Metusalems død: noveller Forstør

Metusalems død: noveller (e-bog, epub)

Af: Isaac Bashevis Singer

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 179
Dato for udgivelse: 2017-01-12
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oversætter: Lilian Cipikoff
ISBN-13: 9788711475782
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 493 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

"Metusalems død - noveller" tager udgangspunkt i den jødisk-folkloristiske folketro og trækker desuden tråde til mødet mellem den gamle jødiske verden og livsopfattelse og den nye tid med materialisme og manglende tro.
Samlingen indeholder: Jøden fra Babylonien; Husvennen; Begravelse til søs; Vandringsmanden; Forklædt; Anklageren og den anklagede; Fælden; Smugleren; Kighullet i porten; Den bitre sandhed; Logaritmer; Gaver; Forgæves flugt; Den forsvundne linje; Forblindet; Sabbat i Gehenna; Det sidste blik; Metusalems død.
Isaac Bashevis Singer, 1904-1991, amerikansk-jiddisch forfatter. Han fødtes i Polen, men udvandrede i 1935 til USA, og hans værker er nok bedst kendt på engelsk, selvom de blev skrevet på jiddisch først. I centrum for forfatterskabet står livet i jødiske landsbyer i Central- og Østeuropa før holocaust, fremskrevet i en realistisk stil med et islæt af mystik – en stil, der af flere bliver anset for både grotesk og obskøn. Persongalleriet udspringer af jødisk folklore og byder på alt fra synske personer, troldmænd, tåber, vise, ludere, bodfærdige, fanatikere til djævle, dæmoner og intellektuelle. I tråd hermed afspejles indholdsmæssigt kampe mellem tradition og modernitet, godt og ondt og moral og liderlighed. De mandlige hovedpersoner er Don Juan-typer, der pines af samvittighedsnag, mens de drives frem af deres lidenskaber. Kvindeskikkelserne lider under Singers tvetydige eller ligefrem fjendtlige holdning. Forfatterskabet, der tæller romaner, noveller, børnefortællinger og erindringer, indbragte i 1978 Singer Nobelprisen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Metusalems død: noveller

Metusalems død: noveller