Mordet på maskinbygger Roolfsen (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Maurits Hansen


Forlag: eBibliotek 1800
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779792449
Udgave: 1
Udgivelsesdato: 15-04-2012
Sideantal: 143 Sider
Filtype: epub
Filversion: 2.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 220 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
To norske kriminalfortællinger fra omkring 1800
PRIS
22,60 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Indhold:

 • Mordet på maskinbygger Roolfsen - kriminalanekdote fra Kongsberg
  Maskinbygger Roolfsen, en kæk ung mand i sølvværkets tjeneste, forsvinder sporløst under et besøg på en beværtning. Byfogeden, assessor Johannes Barth, aner et mord og sætter straks en efterforskning i gang. Folkesnakken peger på værtshusholderen, Herman Haitler, og hans familie som hovedmistænkte, og Kongsbergs øverste embedsmand, oberberghauptmanden, finder, at Barth ikke arresterer de skyldige hurtigt nok, og der opstår en konflikt mellem de to, som komplicerer opklaringen. Men nettet snøres lidt efter lidt sammen sammen om den skyldige.
 • Jutulskoppen - en norsk kriminalfortælling
  To brødre, Jens og Halvard Skrubstad, forelsker sig i samme kvinde, Kristine. Halvard forlover sig med Kristine, men forlovelsen ophæves snart pga. en affære, Halvard har med en anden kvinde. I stedet gifter Jens sig med Kristine, og de får sønnen Ivar.
  Halvard gifter sig også, men hans kone dør i barselseng, og Halvard sidder tilbage med sønnen, Hans. Som årene går, udvikler Halvard et intenst had til broderen, som har fået både fædrenegården og Kristine. En vinternatt forsvinder Jens sporløst på en tur over isen på fjorden. Nogle år senere forsvinder også Halvards søn, Hans. Seks år passerer, da liget av Hans bliver fundet i under en strømhvirvel, som bliver kaldt Jutulskoppen, og Kristine kommer under anklage for mordet på brodersønnen.

Anmeldelser (0)