Når sindet er principfast – en vej til nye valg i livet! (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Charlotte Adserballe Dahl


 • Forlag: Forlaget Mellemgaard
 • Format: epub
 • Type: Ebog
 • Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788772370866
 • Udgave: 1. ebogsudgave
 • Udgivelsesdato: 18-05-2020
 • Sideantal: 190 Sider
 • Filtype: epub
 • Filversion: 3.0
 • Filformat: Reflowable
 • Filstørrelse: 1202 KB
 • Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Det er aldrig for sent eller nytteløst at anlægge sunde vaner eller etablere en række principper for din adfærd og livsførelse. Det er uanset din alder eller livssituation i øvrigt. Dagligt bliver vi bombarderet med, hvilke vaner vi bør anlægge og tage til os for at fremstå som en god rollemodel i omgivelsernes lys. Det kan til tider være mere eller mindre frustrerende og stressende, idet disse antydninger og såkaldte gode råd skifter fra tid til anden. Desuden skabes der konstant stor usikkerhed om, hvorvidt vi skal være slave af disse retningslinjer uden at stille spørgsmål ved deres værdi. Det er ofte ensbetydende med, at vi tager mere og mere afstand til vores egen person og identitet og til sidst ender med at miste os selv. Bogen indeholder eksempler på livsprincipper som kan danne inspiration til dine fremtidige værdier i livet. Uddrag af bogen Nogle af de mest modige handlinger træffes i det øjeblik der er mellem påvirkning og reaktion, når vi tager beslutninger i vores dagligdag. Det kræver et enormt mod at være en forandringsperson at holde op med at viderebringe negative tendenser som f.eks. misbrug, negativitet eller opgivenhed fra generation til generation og i stedet vælge at handle ud fra principper om menneskelig værdighed og respekt. Det kræver mod at være ærlig over for dig selv, at du undersøger dine dybeste motiver og drivkræfter og at give slip på de undskyldninger og rationaliseringer, der gør, at du ikke kan leve ærligt med det bedste i dig. Det kræver mod at leve et principbaseret liv, hvor du ved, at de valg du træffer måske ikke er populære eller forstås af andre. Det kræver mod at indse, at du for eksempel er stærkere end dine sindsstemninger, større end dine tanker, og at du kan kontrollere dit sind og dine tanker. Om forfatteren Charlotte Adserballe Dahl (f. 1960) er HA & HD, folkeskolelærer og har en PD i Ledelse med Filosofi som hovedfag. Hun har i mange år arbejdet som chef inden for salg og marketing. Hun har tidligere skrevet følgende bøger: Når sindet banker på – en vej ud af depression Når sindet er sandt – en vej til en ny livsfilosofi Når sindet er sårbart – en vej til mental styrke Når sindet har fokus – en vej til nye mål i livet Når sindet er i krise – en vej til personlig vækst – som alle handler om eksistentiel krise, og hvordan sindet bliver påvirket og sårbart i nutidens samfund.
Formater / udgaver
143,40 kr
136,50 kr
PRIS
136,50 kr

Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Det er aldrig for sent eller nytteløst at anlægge sunde vaner eller etablere en række principper for din adfærd og livsførelse. Det er uanset din alder eller livssituation i øvrigt.

Dagligt bliver vi bombarderet med, hvilke vaner vi bør anlægge og tage til os for at fremstå som en god rollemodel i omgivelsernes lys. Det kan til tider være mere eller mindre frustrerende og stressende, idet disse antydninger og såkaldte gode råd skifter fra tid til anden.

Desuden skabes der konstant stor usikkerhed om, hvorvidt vi skal være slave af disse retningslinjer uden at stille spørgsmål ved deres værdi.

Det er ofte ensbetydende med, at vi tager mere og mere afstand til vores egen person og identitet og til sidst ender med at miste os selv. Bogen indeholder eksempler på livsprincipper som kan danne inspiration til dine fremtidige værdier i livet.

Uddrag af bogen

Nogle af de mest modige handlinger træffes i det øjeblik der er mellem påvirkning og reaktion, når vi tager beslutninger i vores dagligdag.

Det kræver et enormt mod at være en forandringsperson at holde op med at viderebringe negative tendenser som f.eks. misbrug, negativitet eller opgivenhed fra generation til generation og i stedet vælge at handle ud fra principper om menneskelig værdighed og respekt.

Det kræver mod at være ærlig over for dig selv, at du undersøger dine dybeste motiver og drivkræfter og at give slip på de undskyldninger og rationaliseringer, der gør, at du ikke kan leve ærligt med det bedste i dig. Det kræver mod at leve et principbaseret liv, hvor du ved, at de valg du træffer måske ikke er populære eller forstås af andre. Det kræver mod at indse, at du for eksempel er stærkere end dine sindsstemninger, større end dine tanker, og at du kan kontrollere dit sind og dine tanker.

Om forfatteren

Charlotte Adserballe Dahl (f. 1960) er HA & HD, folkeskolelærer og har en PD i Ledelse med Filosofi som hovedfag. Hun har i mange år arbejdet som chef inden for salg og marketing.

Hun har tidligere skrevet følgende bøger:

Når sindet banker på – en vej ud af depression

Når sindet er sandt – en vej til en ny livsfilosofi

Når sindet er sårbart – en vej til mental styrke

Når sindet har fokus – en vej til nye mål i livet

Når sindet er i krise – en vej til personlig vækst

– som alle handler om eksistentiel krise, og hvordan sindet bliver påvirket og sårbart i nutidens samfund.

Anmeldelser (0)