Niels Stensens Videnskabelige Liv (Ebog, Pdf, Dansk)

Af: Olaf Pedersen


Forlag: Steno Museets Venner
Format: pdf
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788788708509
Udgave: 1. ebogsudgave
Udgivelsesdato: 05-11-2015
Sideantal: 45 Sider
Filtype: pdf
Filstørrelse: 2800 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Nicolaus Steno er en latiniseret udgave af Niels Stensen (1638-1686) og efter ham har Steno Museet fået sit navn. Niels Stensen var både en dansk forsker af verdensry og en indtagende kristen personlighed. Men hvem var han? - og hvilke videnskabelige arbejder har han udført? Det giver denne bog et kortfattet svar på. I et letforståeligt sprog beskrives hans levned, og der gives en første indføring i hans videnskabelige liv og dettes mange og store resultater.
Formater / udgaver
115,00 kr
52,70 kr
PRIS
52,70 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Indholdsfortegnelse:

Forord Niels Stensens opvækst og baggrund Student i København Ductus Stenonianus Kirtelstudiet Muskellæren og hjertets anatomi Hjerneanatomi og cartesianisme Matematik og anatomi Fossilernes natur Den geologiske udviklingsteori Krystallografien grundlægges Anatom i København I kirkens tjeneste Hvad Stensen nåede Litteratur

Bogen er skrevet af den kendte Aarhusprofessor Olaf Pedersen, OP. Han slutter bogen således: "Noget stort værk fik Niels Stensen aldrig skrevet; men hans lange breve og korte afhandlinger og udkast satte frugt i ny erkendelse og i nogle af de mest dybtgående forandringer i vort tankesæt, man overhovedet kan forestille sig. Niels Stensen strejfede ubekymret rundt i naturen i troen på allevegne at møde Guds skabning; og alt hvad han rørte ved, blev til guld. Hans glæde ved at læse i Naturens Bog hørte aldrig op, og i alt hvad han selv skrev mærker vi den frugtbare undren, hvoraf alle nye tanker kommer. Det er stadig muligt at lære af ham."

Anmeldelser (0)