Nu gælder det Forstør

Nu gælder det (e-bog, epub)

Af: Aage J. Chr. Pedersen

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 224
Dato for udgivelse: 2016-04-18
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788711493670
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 3280 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

NU GÆLDER DET er en fortælling for unge om den ungdomsgeneration, som blev voksen i tiåret 1945-55. Bogens hovedperson, Tage Taarup, har et godt hjem i et af Københavns yderkvarterer; men faderen, en fortravlet forretningsmand, har ikke tid til at være noget for sine børn og overlader opdragelsen til moderen.
Efter befrielsen føles trangen til at komme ud og se den store verden næsten uudholdelig; men grosserer Taarup har forlængst bestemt, at Tage skal i lære i et stort handelshus. Hjemmets elske­lige »onkel Jens« får imidlertid grossereren overtalt til at lade Tage lære et håndværk, og han kommer i lære på et skibsværft.
Læreårene slider hårdt på den første ungdoms idealer, og da moderen dør, går det helt i stykker for Tage. Men han vil ikke lade sig slå ud. En spirende drengeforelskelse vokser sig stærk og bliver til den ungdomskærlighed, som holder ham oppe.
Tage tager til søs for senere at læse til maskinmester. På den første rejse kommer han alvorligt til skade ved en ulykke i maskinrummet og bliver bragt ind til et engelsk hospital.
Her mødes han med sit hjertes udkårne, og da de to træffer hinanden igen den følgende sommer, besegles deres fælles lykke­lige fremtid.
Bogen er skrevet i tidens sprog og ud fra datidens retskrivning.
Aage J. Chr. Pedersen (1894-1965) var født i København og uddannet maskinmester og værkfører. Han er forfatter til en række klassiske ungdomsromaner herunder den populære bogserie om den unge københavnerdreng Lars Lynge og hans heltemodige eventyr i 1930'erne og 1940’erne. Et gennemgående tema for forfatterskabet er beskrivelsen af unge drenge, der er stærke og klar til at kæmpe for Danmark, og især Lars Lynge serien var meget populær i samtiden og udkom delvist under Danmarks besættelse.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Nu gælder det

Nu gælder det