Om Døden og vort sande Væsens Uforgængelighed Forstør

Om Døden og vort sande Væsens Uforgængelighed (e-bog, epub)

Af: Arthur Schopenhauer

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 52
Dato for udgivelse: 2017-09-18
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oversætter: Ingeborg Buhl
ISBN-13: 9788711732694
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 333 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

"Al filosofi er oprindelig inspireret af dødens genius; tilsvarende kalder Sokrates filosofien "en forberedelse til døden". Ja, uden døden ville der vel næppe filosoferes; der er derfor af grund til at overveje dens væsen.
Dyret ved intet om døden, ejer altså som individ rent umiddelbart sin arts hele uforgængelighed, idet det kun er sig bevidst som noget evigtvarende. Samtidig med at mennesket begyndte at tænke, gik døden op for det i al sin gru."
Den store tyske filosof Arthur Schopenhauer er kendt som en af hovedkræfter bag den filosofiske retning pessimisme. "Om døden og vort sande væsens uforgængelighed" er mesterligt oversat af Ingeborg Buhl, der gør den ellers svære filosofiske tekst tilgængelig for danske læsere.
Den tyske filosof Arthur Schopenhauer (1788-1860) er kendt som hovedfiguren inden for den filosofiske retning pessimisme. Schopenhauer var i høj grad påvirket af buddhisme og Immanuel Kants filosofi, og hans egen filosofi er både et modsvar til og en udvidelse af Kants erkendelsesfilosof. "Verden som vilje og forestilling" (1818) er Schopenhauers mest kendte værk, og hans tanker har påvirket store tænkere, kunstnere og forfattere som Friedrich Nietzsche, Sigmund Freud, Lev Tolstoj, Thomas Mann og Ludwig Wittgenstein.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Om Døden og vort sande Væsens Uforgængelighed

Om Døden og vort sande Væsens Uforgængelighed