Pandora: Danmarks vildeste væksteventyr (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Ole Hall


Forlag: People'sPress/Berlingske
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771590845
Udgave: Version 2
Udgivelsesdato: 26-09-2014
Udgiver: Berlingske
Sideantal: 251 Sider
Filtype: epub
Filversion: 2.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 9550 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Formater / udgaver
165,20 kr
PRIS
165,20 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

Beskrivelse

“Vi vil basalt set bygge en virksomhed op på 10 år, som det tog LEGO 100 år at bygge. Det er relativt ambitiøst”.

Sådan sagde Pandoras topchef, Mikkel Vendelin Olesen, på et internt seminar for selskabets øverste ledelse i 2009. Året inden havde kapitalfonden Axcel købt 60 procent af Pandora, og nu var man ved at forberede den børsintroduktion, der skulle komme til at forgylde ejerne – og kort efter koste investorer milliarder af kroner.

PANDORA er historien om en lille virksomhed på den københavnske vestegn, der forvandlede sig til en magtfaktor i den globale smykkeindustri. På få år skabte bl.a. Per Enevoldsen, Jesper "Kasi" Nielsen og Karin Adcock skyhøje vækstrater og enorme overskud, mens de indtog USA, Tyskland og Australien med deres berømte charmsarmbånd og byggede verdens største smykkefabrik i Thailand.

Da Danmarks største kapitalfond købte Pandora og gennemførte en succesfuld børsnotering, blev Pandoras kultur udfordret og nøglepersoner sat ud af spillet. Alvorlige fejlbeslutninger fik aktiekursen til at dykke med 65 procent på en enkelt dag, før ejerne fik gennemført en spektakulær turn-around, så Pandora kom tilbage i bedre form end nogensinde. Selskabet er i dag 50 mia. kroner værd.

PANDORA er den hæsblæsende fortælling om driftige og uortodokse iværksættere, om en kapitalfond, der tænker stort, og om en rutsjetur på aktiemarkedet, der sjældent er set magen til i Danmark.

Anmeldelser (0)