Pastor Mors Forstør

Pastor Mors (e-bog, epub)

Af: Karl Gjellerup

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 144
Dato for udgivelse: 2017-03-02
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788711596593
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 835 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Teologiprofessor Dürrfeldt lever et beskedent og stille liv, sikker i sin protestantiske tro. En dag ringer en "interessant fremmed" på døren, og professoren byder ham venligt ind i sit hjem. Men den fremmede olding, der kalder sig pastor Mors, er ikke den blide medkristne, som professoren tror. Lidt for lidt giver pastor Mors sig til at undergrave hans tro på det evige liv, der har dannet grundstenen i professorens verdenssyn.
I "Pastor Mors", som er Karl Gjellerups første roman, der er skrevet originalt på tysk, ser vi et skift i forfatterens eget syn på religion. Indflydelsen fra Arthur Schopenhauer skinner for alvor igennem og bliver startskuddet på forfatterens indre rejse til Indiens mystik.
Karl Gjellerup (1857-1919) debuterede i 1878 som forfatter med "En idealist" og vandt i 1917 Nobelprisen i litteratur sammen med Henrik Pontoppidan. Karl Gjellerup skrev romaner og noveller og var ofte kritisk over for kristendommen og de gængse normer. Han var inspireret af Georg Brandes‘ litteraturkritik og blev selv en del af Det moderne gennembrud i dansk litteratur.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Pastor Mors

Pastor Mors