Pigen fra Auschwitz (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Morten Vestergaard

Forlag: Jyllands-Postens Forlag
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740002928
Udgave: 1. e-bogsudgave
Udgivelsesdato: 18-08-2011
Sideantal: 182 Sider
Filtype: epub
Filversion: 2.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 4649 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Pigen fra Auschwitz er en uafrystelig stærk beretning om en kvinde, som har overvundet det værste, et menneske kan opleve.
Formater / udgaver
PRIS
41,70 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

På en villavej i Fredericia bor en 86-årig kvinde med en gribende, men også grusom historie.

Arlette Levy Andersen levede over et år i koncentrationslejrene Birkenau og Auschwitz i slutningen af Anden Verdenskrig. I fire årtier fortalte Arlette end ikke sin egen jødiske familie, hvad der hændte, fra hun blev arresteret af Gestapo på et fransk universitet i efteråret 1943, til hun i maj 1945 stærkt afkræftet ankom med toget til sin hjemby Paris, hvor hun blev hentet af sine forældre.I mange år forsøgte Arlette at glemme.

I Pigen fra Auschwitz åbner hun nu døren til de grufulde oplevelser, fordi hun føler sig forpligtet: »Snart vil der ikke være flere, der kan fortælle, hvad der hændte«, som hun udtrykker det. Arlette fortæller i bogen om sin opvækst i Paris, arrestationen, deportationen i kreaturvogne og opholdet i koncentrationslejrene. Om at overleve som kz-fange. Om at tie og holde minderne for sig selv. Og om kærligheden, som efter krigen førte hende til Danmark, hvor hun stiftede familie og virkede som gymnasielærer, indtil hun lod sig pensionere.

Pigen fra Auschwitz er en uafrystelig stærk beretning om en kvinde, som har overvundet det værste, et menneske kan opleve.

Anmeldelser (0)