Rasmus Forstør

Rasmus (e-bog, epub)

Af: Knud Hjortø

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 105
Dato for udgivelse: 2017-03-02
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788711682920
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 164 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I romanen "Rasmus" tegner Knud Hjortø et portræt af en kendt skikkelse i de gamle landsbysamfund; landsbytossen. Rasmus’ komplicerede sind gør, at han bliver mobbet i skolen og senere i livet tyer til druk og selvmordsforsøg og tumler ind i et kærlighedsløst ægteskab. Rasmus' har imidlertid store talegaver hvilket med tiden åbner døre til en verden, der for de fleste af hans sociale klasse er lukkede.
Den danske forfatter Knud Hjortø (1869-1931) blev født ind i en bondeslægt, men begyndte tidligt at dyrke sin interesse for kultur og litteratur. Han studerede filologi, boede et par år i Paris og blev senere lærer på seminariet i Vordingborg. Han debuterede som forfatter med bogen "Syner" i 1899, som fulgtes op af en lang række romaner og novellesamlinger. Selvom Knud Hjortø ikke opnåede stor berømmelse på sin egen tid, er hans bøger senere blev bredt anerkendt for deres udprægede originalitet og spændende menneskeskildringer.
"Denne lille bog er et nyt og uafbrudt fængslende bevis på Knud Hjortøs betydelige talent. Og den slår fast, at han i stadig større målestok betvinger sit stof overlegent." – Politiken

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Rasmus

Rasmus