Ravnsort: Skyggedigte fra Vollsmose (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Jørgen Nancke


Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793395589
Udgave: 1.
Udgivelsesdato: 14-11-2015
Sideantal: 85 Sider
Illustrator: Margit Elmelund
Filtype: epub
Filversion: 3.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 2899 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
"Forfatteren var for år tilbage vidne til en tragisk bilulykke. Hændelsen åbnede imidlertid op for trangen til at udtrykke sig i ord. I digtet ”Jeg ser dig” beskriver forfatteren, hvordan han er dømt til for evigt at leve videre med hændelsen som en indre visualiseret forestilling. Fra ubarmhjertige eksistentielle livssituationer med tungsind og melankoli som følgesvende og mangel på anerkendelse til en nuværende oplevelse af evne til at kunne udtrykke sig i ord, med tilhørende anerkendelse fra det publikum, der læser hans digte. Sådan kan Jørgen Nanckes livsproces beskrives kort. På mange måder minder forfatteren om ”Den grimme ælling” i H.C. Andersens velkendte eventyr. Fra at føle sig ganske forkert til at opleve sig udstyret med særdeles fine evner til at udtrykke sig – til stor glæde for os andre. Og Jørgen Nancke har meget på hjerte over dagligdagens levede liv med hinanden. K.E. Løgstrups ord: “Vi holder hinandens livsskæbne i vores hænder” er dybt forankret i Jørgen Nanckes digte. Vores følelser, udfoldet i mødet med hinanden, frygt, angst, nedtrykthed, magtesløshed, tillid, tryghed, kærlighed, udtrykker han legende og let i sine digte – og på en måde, så læseren selv mærker følelsen “live” i sit indre. Jørgen Nancke er foruden en flittig forfatter af digte også særdeles produktiv som sangskriver og komponist." - Gert Radoor, privatpraktiserende psykolog og coach Uddrag af bogen Det sorte træ Det sorte træ med de sorte blade i evig skygge i evig tavshed i evig isolation De skjulte rødder som henlå i endeløst mørke bryder nu jorden gennem den blodrøde asfalt og søger mod lyset
Formater / udgaver
113,20 kr
90,40 kr
PRIS
90,40 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

"Forfatteren var for år tilbage vidne til en tragisk bilulykke. Hændelsen åbnede imidlertid op for trangen til at udtrykke sig i ord. I digtet ”Jeg ser dig” beskriver forfatteren, hvordan han er dømt til for evigt at leve videre med hændelsen som en indre visualiseret forestilling.

Fra ubarmhjertige eksistentielle livssituationer med tungsind og melankoli som følgesvende og mangel på anerkendelse til en nuværende oplevelse af evne til at kunne udtrykke sig i ord, med tilhørende anerkendelse fra det publikum, der læser hans digte. Sådan kan Jørgen Nanckes livsproces beskrives kort.

På mange måder minder forfatteren om ”Den grimme ælling” i H.C. Andersens velkendte eventyr. Fra at føle sig ganske forkert til at opleve sig udstyret med særdeles fine evner til at udtrykke sig – til stor glæde for os andre.

Og Jørgen Nancke har meget på hjerte over dagligdagens levede liv med hinanden. K.E. Løgstrups ord: “Vi holder hinandens livsskæbne i vores hænder” er dybt forankret i Jørgen Nanckes digte.

Vores følelser, udfoldet i mødet med hinanden, frygt, angst, nedtrykthed, magtesløshed, tillid, tryghed, kærlighed, udtrykker han legende og let i sine digte – og på en måde, så læseren selv mærker følelsen “live” i sit indre.

Jørgen Nancke er foruden en flittig forfatter af digte også særdeles produktiv som sangskriver og komponist."

- Gert Radoor, privatpraktiserende psykolog og coach

Uddrag af bogen

Det sorte træ Det sorte træ med de sorte blade i evig skygge i evig tavshed i evig isolation

De skjulte rødder som henlå i endeløst mørke bryder nu jorden gennem den blodrøde asfalt og søger mod lyset

Om forfatteren Jørgen Nancke har bevæget sig fra den sociale arvs forkrøblende univers og ud til en plads i livets lys. Hans udvikling er præget af mørke, melankoli og modvind, hvilket afspejles i teksterne. Jørgen Nancke kan i dag opleves med både lyrik og musik – begge dele afspejler et levet mønsterbryderliv.

Læs mere på: www.riverside.dk

Anmeldelser (0)