Rigtige løgnhalse (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Cilla Jackert


Forlag: ABC Forlag
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779163379
Udgave: 2. udgave
Udgivelsesdato: 16-10-2015
Sideantal: 208 Sider
Oversætter: Anja Hitz
Filtype: epub
Filversion: 2.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 827 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Annika elskede at lyve. Hvis man ville være storsindet, kunne man sige, at det at lyve, var Annikas hobby. Hvis man ikke ville være storsindet, kunne man i stedet sige, at Annika var en rigtig løgnhals. For det var hun. Og hun skammede sig ikke det mindste, når hun rystede den ene usandhed efter den anden ud af ærmet. – Jeg skal flytte til Egypten. – Min far spiller tolv instrumenter. – Vi fik slange til aftensmad i går. Det smagte som kylling. Annikas venner vidste, at hun løj. Snød. Bedrog. Stak en plade. Og det gjorde sådan set ikke så meget, indtil den dag hun ville fortælle sandheden om, hvad der skete om sommeren imellem sjette og syvende. For der var ingen, der troede på hende. – Hold op med at lyve, Annika, sagde hendes venner. Annika syntes ikke, det var så underligt, at de sagde sådan. For alt det, der skete den sommer, var så usandsynligt, at det lød mere som en løgn end som den sandhed, det faktisk var. Læs beretningen om tolvårige Annikas ture alene rundt i byen og hendes møde med pigen Kaja og hendes klike, der udfordrer Annika på sandhed eller konsekvens – bare uden sandhed.
Formater / udgaver
206,90 kr

Beskrivelse

Annika elskede at lyve. Hvis man ville være storsindet, kunne man sige, at det at lyve, var Annikas hobby. Hvis man ikke ville være storsindet, kunne man i stedet sige, at Annika var en rigtig løgnhals. For det var hun. Og hun skammede sig ikke det mindste, når hun rystede den ene usandhed efter den anden ud af ærmet. – Jeg skal flytte til Egypten. – Min far spiller tolv instrumenter. – Vi fik slange til aftensmad i går. Det smagte som kylling. Annikas venner vidste, at hun løj. Snød. Bedrog. Stak en plade. Og det gjorde sådan set ikke så meget, indtil den dag hun ville fortælle sandheden om, hvad der skete om sommeren imellem sjette og syvende.

For der var ingen, der troede på hende.

Hold op med at lyve, Annika, sagde hendes venner. Annika syntes ikke, det var så underligt, at de sagde sådan. For alt det, der skete den sommer, var så usandsynligt, at det lød mere som en løgn end som den sandhed, det faktisk var.

Læs beretningen om tolvårige Annikas ture alene rundt i byen og hendes møde med pigen Kaja og hendes klike, der udfordrer Annika på sandhed eller konsekvens – bare uden sandhed.

Rigtige løgnhalse er en fin og let vemodig sommerferieskildring. Cilla Jackert modtog i 2013 det svenske forfatterforbunds debutantprisen for Dagens katastrofer.

Lektørudtalelse:

Kort om bogen: Annika elsker at lyver. Alle hendes klassekammerater ved det godt, så da Annika fortæller sandheden, er der ingen der vil tro hende. For 12-14-årige, der gerne vil læse en realistisk hverdagsfortælling.

Beskrivelse: For Annika blev sommeren mellem sjette og syvende klasse ikke helt som hun havde forestillet sig. Normalt ville hun tage med sin mor og far på ferie på landet, men da Annikas mor pludselig føder alt alt for tidligt, må turen aflyses. Annikas forældre er på sygehuset og bekymrer sig om lillebror. Den eneste der kan tage sig lidt af Annika er morfar, men han er heller ikke helt frisk. Så meget af tiden strejfer Annika rundt i byen på egen hånd. Det er her hun støder ind i Kaja og hendes klike. De udfordrer Annika på sandhed eller konsekvens - bare uden sandhed. Forfatteren modtog det svenske forfatterforbunds debutantprisen for Dagens katastrofer , som også er udgivet på dansk.

Vurdering: En gribende men også vemodig skildring af den 12-årige Annikas sommerferie. Selvom handlingen udspiller sig i Stockholm og der er en del svenske stednavne, kan man sagtens relatere til hvad Annika går igennem.

Andre bøger om samme emne/genre: Bogen minder i skrivestil om forfatterens foregående bog, men snuser også til emner som vi finder i fx Resten af sommeren eller Elefanter ser man ikke . Begge henvender sig dog til de ældste i målgruppen for denne bog.

Anmeldelser (0)