Socialt arbejde i et globaliseret samfund Forstør

Socialt arbejde i et globaliseret samfund (e-bog, pdf)

Af: Helle Antczak

Forlag: Samfundslitteratur
Format: pdf
Sprog: Dansk
Sideantal: 224
Dato for udgivelse: 2015-05-15
Medforfattere: Helle Antczak, Helle Johansen
ISBN-13: 9788759323267
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 3622 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: pdf
Introduktion til en række internationale tilgange og metoder i socialt arbejde, der sætter den danske praksis i perspektiv og professionen til debat.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

198,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Globalisering er samlebetegnelsen for en række dybtgående samfundsforandringer af økonomisk, politisk, kulturel og social karakter, der har stor betydning for socialrådgivere og andre velfærdsprofessionelles praksis. Velfærdsstaten er under pres, og de nationale politikker, herunder social- og beskæftigelsespolitikken, indrettes i stigende grad på at understøtte virksomhedernes konkurrenceevne. Samtidig har det danske samfund også forandret sig som følge af kulturel frisættelse fra forrige generationer og en øget mobilitet over grænser. Vi er ikke længere en lille, homogen befolkning, men et samfund præget af social og kulturel diversitet og mangfoldighed.Globaliseringen er med andre ord med til at ændre karakteren af de sociale problemer, ligesom den påvirker de velfærdsstatslige rammer og politiske løsninger, der regulerer det sociale arbejde. Det rejser væsentlige spørgsmål om, hvordan faget og professionen håndterer de nye økonomiske og politiske rammer samt den øgede etniske og kulturelle mangfoldighed. Og om de kvalifikationer og kompetencer det forudsætter hos socialarbejdere og andre professionelle. Det er en væsentlig pointe og bærende ide bag arbejdet med Socialt arbejde i et globaliseret samfund, at professionen må løftes ud af sin nationale spændetrøje og tænkes ind i en global sammenhæng for at matche nutidens problemer. På denne baggrund henvender bogen sig ikke kun til dem, som i forvejen beskæftiger sig med interkulturelle og internationale aspekter af socialt arbejde men til studerende og undervisere på de sociale uddannelser generelt samt praktikere, som er optaget af fagets og professionens udvikling. På denne måde opfylder bogen et hidtil udækket behov for en lærebog, som bidrager med viden om og analyse af udviklingen inden for socialt arbejde som praksisfelt og som profession. Det gør vi blandt andet gennem teoretisk analyse kombineret med praktiske erfaringer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Socialt arbejde i et globaliseret samfund

Socialt arbejde i et globaliseret samfund

Introduktion til en række internationale tilgange og metoder i socialt arbejde, der sætter den danske praksis i perspektiv og professionen til debat.