Sølvskøjterne Forstør

Sølvskøjterne (e-bog, epub)

Af: Mary M. Dodge

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 160
Dato for udgivelse: 2016-04-18
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oversætter: Johanne Videbæk
ISBN-13: 9788711487082
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 3121 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hans og Grethe er søskende og vokser op under fattige kår i Holland i 1800-tallet. Det er vinter, sneen ligger som en hvid dyne over landskabet, og kanalerne er frosset ind. De fleste bruger skøjter som dagligt transportmiddel, men Hans og Grethe har ikke råd til rigtige skøjter. I stedet stavrer de rundt på Hans’ egenproducerede tilspidsede træklodser.
De træner til det forestående kapløb. En stor begivenhed i byen, hvor hæder og ære følger den, der kan løbe fra de andre børn på sine skøjter. Spørgsmålet er, hvordan Hans og Grethe vil klare sig på deres fattigmandsskøjter.
Sølvskøjterne er en historie om heltemod og kampgejst, om ikke at lade sig kue af fattigdom, men forfølge sine drømme. Da den udkom første gang i USA i 1865, blev den en umiddelbar bestseller. Den introducerede den hollandske tradition for skøjteløb for amerikanerne, og hovedkarakteren Hans Brinkel er blevet ikonisk i amerikansk populærkultur. I dag er Sølvskøjterne anerkendt som en sand børnebogs-klassiker.
Bogen er skrevet i tidens sprog og ud fra datidens retskrivning.
Mary M. Dodge (1830-1905) var amerikansk forfatter og redaktør. Som 21-årig blev hun gift med William Dodge, men deres samliv blev kort.
Som eneforsørger tog Mary M. Dodge det, efter eget udsagn, på sig at arbejde med samme drivkraft som en mand, og opnå samme løn som en mand, uden at miste friheden til at opdrage sine børn.
Hun begyndte at skrive og redigere magasiner for børn og er for eftertiden blevet kendt og anerkendt som en af de vigtigste bidragydere til amerikansk børnelitteratur.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sølvskøjterne

Sølvskøjterne