Ståsted søges Forstør

Ståsted søges (e-bog, epub)

Af: John Nehm

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 98
Dato for udgivelse: 2016-04-18
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788711491102
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 517 KB
Filversion: 3.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

60,70 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I Ståsted søges beretter John Nehm ærligt og usentimentalt om, hvordan det var at vokse op på Nørrebro og Amager under og kort tid efter 2. verdenskrig. Stikkerlikvideringer, generalstrejken, selvmord og rottejagt ses med uskyldige barneøjne, der hurtigt må vænne sig til mørket. Senere oplever vi gennem teenageren, hvad det ville sige at vokse op på et tidspunkt, hvor druk, vold, hærværk og småkriminalitet var almindelige fritidsaktiviteter på grund af mangel på bedre. Nehm var én blandt tusindvis af unge, der i efterkrigstidens hårde arbejdermiljø savnede et ståsted og ofte fandt det de helt forkerte steder.
John Nehm (f. 1934) debuterede som forfatter i 1975. Han har siden skrevet en lang række romaner, noveller, digte, børne- og ungdomsbøger, samt skuespil. Romanerne Man går ind ad en port og Ståsted søges dannede grundlag for Morten Arnfreds film Johnny Larsen og romanen De frigjorte blev i 1993 filmatiseret af Erik Clausen.
"Et menneske og et miljø, en måde at leve og ræsonnere, se og erfare på, et mylder af ægte "fotografiske" detaljer – alt det gør John Nehms selvbiografi til en af den sparsomme danske arbejderlitteraturs bedste kunstneriske-sociale reportager." – Jens Kistrup i Berlingske Tidende
"John Nehms erindringsbog er ny, stor dansk arbejderdigtning." – Birgitte Hesselaa i Aktuelt

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Ståsted søges

Ståsted søges