Statistik med Excel Forstør

Statistik med Excel (e-bog, pdf, drm)

Af: Per Vejrup-Hansen

Forlag: Samfundslitteratur
Format: pdf, drm
Sprog: Dansk
Sideantal: 156
Dato for udgivelse: 2013-10-01
ISBN-13: 9788759317365
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 4947 KB
Kopibeskyttelse: AdobeDRM
Rettigheder: Kopi: 10, Print: 234
Bogtype: Ebog
Filtype: pdf
Bogen viser, hvordan man med et standardprogram som Excel kan udføre en række forskelligartede analyser af fx spørgeskema-data og tidsserier.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

Formater / udgaver

Hæftet
136,90 kr
pdf, drm
138,90 kr

138,90 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Statistik med Excel omhandler statistiske analyser baseret på funktioner i regnearksprogrammet Excel (Microsoft Office). Per Vejrup-Hansen viser, hvordan man med et standardprogram som Excel kan udføre en række forskelligartede analyser af fx spørgeskema-data og tidsserier. Samtidig forklares de grundlæggende kendetegn ved de statistiske metoder. Bogen vil således også være relevant i indledende undervisning i teoretisk statistik. - Mål for skævhed og spredning i fordelinger - Test af gennemsnit i forskellige grupper: er de signifikant forskellige? herunder t-test og variansanalyse - Test af usikkerhed på proportioner eller procentandele - fx andelen af bestemte svarkategorier - Sammenligning af fordelinger af kendetegn, fx svarfordelinger i forskellige grupper (c2-test) - Korrelation og korrelationskoefficient - Regressionsanalyse, herunder bestemmelse af ikke-lineær sammenhæng mellem kvantitative variabler (tendenslinier i Excel) og anvendelse af dummy-variabler for kvalitative kendetegn. Det vises konkret, hvordan man indtaster spørgeskema-data i Excel og danner tabeller som grundlag for analyser, og der indgår opgaver til hvert kapitel i bogen. Bogen fungerer fint med Excel 2007, idet der ikke er ændringer i selve funktionerne og dataanalyser i forhold til tidligere udgaver af Excel.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Statistik med Excel

Statistik med Excel

Bogen viser, hvordan man med et standardprogram som Excel kan udføre en række forskelligartede analyser af fx spørgeskema-data og tidsserier.