Stiftelsen Forstør

Stiftelsen (e-bog, epub)

Af: Henning Prins

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: epub
Sprog: Dansk
Sideantal: 286
Dato for udgivelse: 2011-03-16
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
ISBN-13: 9788711401378
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 556 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

Formater / udgaver

Hæftet
315,30 kr
Limryg
315,30 kr
epub
87,10 kr

87,10 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Dette er tredje og sidste bind i fortællingen om den fattige landarbejdersøn Tobias’ vej gennem trængsler frem mod at blive læge ved Frederiks Hospital og Fødselsstiftelsen i Amaliegade i begyndelsen at 1800-tallet. Det er en tid, hvor alt er under forvandling, og hvor republikanere og kongetro kæmper om magten i de europæiske lande, foranlediget af den store franske revolution, og hvor nationalstaten for alvor skabes. Trilogien er for øvrigt den første og hidtil eneste skønlitterære beskrivelse på dansk af denne turbulente tid!
Men det er ikke kun på det politiske plan, verden er i forandring, med oplysningstiden kommer den nye videnskabelighed også stormende og slår mange mure ind, og Danmark bliver mod sin vilje en brik i et storpolitisk spil, der fører til det ene nederlag efter det andet. Et stort rige er på vej til at blive til en småstat, og landets hovedstad udsættes for et af de mest barbariske bombardementer, verden indtil da har set. En ny tid indvarsles med storslåede tanker om lighed og broderskab, samtidig med at eksploderende bomber, der udelukkende rammer civilbefolkningen, skal terrorisere danskerne til overgivelse. Midt i al dette passer Tobias sit arbejde, både som fødselslæge og som videnskabsmand og gør en kæmpeindsats under ildstormen på København. Da alt er forbi og de tusinder af døde og lemlæstede er kørt bort fra gader og stræder, og den danske flåde, Europas næststørste, er overgivet til englænderne, begynder et nyt terrorregimente, ledet af den ny konge, der med sit hemmelige politi forfølger enhver, han mistænker for at være i opposition til kongemagten. Også Tobias er truet.
Det er en rig roman, der slutter trilogien, velskrevet som få og i et sanseligt, konkret sprog, så man væmmes ved stanken i det gamle København og næsten kropsligt fornemmer gruen, panikken, katastrofen, blodet, skrigene og de afrevne lemmer og totale kaos under englændernes bombardement af København i 1807.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Stiftelsen

Stiftelsen