Stress - når verden skrumper. Om stress, arbejdsmiljø og retfærdighed Forstør

Stress - når verden skrumper. Om stress, arbejdsmiljø og retfærdighed (e-bog, epub)

Af: Marianne I. Christensen

Forlag: Marianne I. Christensen
Format: epub
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2016-09-25
ISBN-13: 9788799929009
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 406 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: Ingen
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable

Inden for 10 minutter på e-mail

67,40 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Denne bog begynder i Mali i Vestafrika og er undervejs krydret med små rejsebeskrivelser, men handler mest om noget meget mere alvorligt.
35.000 danskere er dagligt sygemeldte på grund af stress og 1.400 dør hvert år af sygdomme forårsaget af stress. Det koster samfundet 14 milliarder kroner om året, og heri er ikke engang indregnet de personlige omkostninger ved at miste arbejde, helbred og livskvalitet. I Folketinget fylder lovforslag med omsorg mod stress hos dyr dobbelt så meget som mod stress hos mennesker!
I Danmark er der ikke vedtaget en diagnose for arbejdsrelateret stress sygdom. Derfor findes der heller ikke kliniske retningslinjer for behandling af stress, som ved andre sygdomme. Uden sådan en diagnose kan disse mennesker heller ikke få anerkendt varige mén som en arbejdsskade. Bogen anklager Arbejdsskadestyrelsen (AES) for at tage arbejdsgivernes parti i sagsbehandlingen af arbejdsrelaterede stress-sygdomme, med eksempler fra forfatterens egen sag sammenholdt med love og regler fra Folketinget.
Bogen er også fortællingen om en sygeplejerskes urimelige arbejdsforhold og hendes uansvarlige ledelse, og om hvordan disse arbejdsvilkår kan føre til hjerneskader.
Bogen forklarer, hvad der sker med kroppen, og især hjernen, når den ikke får mulighed for at komme sig efter de kampe, som nogle oplever på deres arbejdsplads.
Sidst i bogen giver Marianne Christensen sit bud på, hvordan man kan blive hjulpet tilbage til et værdigt liv, efter at have været alvorligt syg af stress. En ´kur´, som hun selv har sammensat, og som har hjulpet hende til i dag, 10 år efter sit svære sygdomsforløb, at føle sig rask og have et godt liv.
Denne bog kan være en øjenåbner for mange, der har stress inde på livet. Måske er du selv syg af stress og vil gerne finde hjælp til at blive rask igen. Måske kender du en, der er syg af stress, og du ved ikke, hvordan du skal hjælpe. Måske er du pårørende, terapeut eller læge og vil gerne kunne forstå præcist, hvordan det er at være syg af stress. Bogen her vil give dig svar på mange af den slags spørgsmål.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Stress - når verden skrumper. Om stress, arbejdsmiljø og retfærdighed

Stress - når verden skrumper. Om stress, arbejdsmiljø og retfærdighed