Studium Generale (Ebog, Epub, Dansk)

Af: Lars Albinus


Forlag: Klim
Format: epub
Type: Ebog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771296013
Udgave: 1. elektroniske udg.
Udgivelsesdato: 15-04-2015
Sideantal: 342 Sider
Filtype: epub
Filversion: 3.0
Filformat: Reflowable
Filstørrelse: 1875 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Mennesket er blevet klogere på verden. Ingen tvivl om det. Men hvor gode er vi til at forstå vores egen viden? Bogen er skrevet som grundbog i Studium -Generale ved de kulturvidenskabelige fag, men kan også læses som en generel introduktion til den idéhistorie, universitetet indgår i.
PRIS
218,40 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Mennesket er blevet klogere på verden. Ingen tvivl om det. Men hvor gode er vi til at forstå vores egen viden?

Bogen ‘Studium Generale’ præsenterer videnskab som et differentieret begreb ud fra den tese, at der ikke gives et færdigt sæt af kriterier for viden. Vi kan ikke hævde, at vi kender virkeligheden som sådan. Vores viden gælder snarere aspekter af virkeligheden, og aspekter ses fra bestemte synsvinkler. Viden afhænger af vores væren i verden og vores relationer til hinanden. Fokus i bogen er spørgsmålet om viden, dels i forhold til vidensinstitutionernes historie fra det antikke akademi til det moderne universitet, dels i forhold til mere filosofiske overvejelser over de menneskelige erkendelsesvilkår som sådan.

Bogen er skrevet som grundbog i Studium -Generale ved de kulturvidenskabelige fag, men kan også læses som en generel introduktion til den idéhistorie, universitetet indgår i.

Anmeldelser (0)