Teoriens topik Forstør

Teoriens topik (e-bog, pdf)

Af: Jørgen Holmgaard

Forlag: Forlaget Medusa
Format: pdf
Sprog: Dansk
Serietitel: Skrifter fra Center for Æstetik og Logik. Aalborg Universitet
Sideantal: 480
Dato for udgivelse: 1998-02-10
Udgivelse: 1.
Nr. i serien: 4
ISBN-13: 9788773324370
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 11551 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Ebog
Filtype: pdf
En videnskabshistorisk argumentation for nødvendigheden af - som del af det videnskabelige arbejde - at sammenligne teorier i en tid, hvor de digitale teknikker har ændret grundlaget for vores erkendelse.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

94,90 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogens udgangspunkt er litteraturteoriens internationale udvikling i det 20. århundrede. Efter et afsæt i de sidste tiårs danske litteraturvidenskab kortlægges en række vigtige felter: kulturanalysens teoretiske traditioner, narrativitet og narratologi, litteraturteorien og retorikken. Det efterfølgende omdrejningspunkt er en teori om fiktionslitteraturens og den videnskabelige diskurs’fælles oprindelse i de antikke tekstformer. Aristoteles poetik, logik og retorik er det afgørende, tæt sammenhængende centralfelt. Her etableres de basale tekstlige teknikker, der siden har har været grundstoffet i både litteratur og videnskab. Og som hen over forskellene har givet disse en række fælles potentialer såvel som problemer. Bogens sidste del opridser nogle hovedlinier i de videnskabelige teoriers udvikling fra det 17. til det 20. århundrede og peger på, at den naturvidenskabelige teorisituation i de sidste årtier er løbet ind i en række grundspørgsmål, som ikke radikalt adskiller sig fra den antikke tænknings problemstillinger. Bogens slutter med at argumentere for nødvendigheden af teorikomparation og for en ny forståelse af de digitale teknikkers betydning for repræsentation og erkendelse. »ett berg till en fackbok....et intellektuellt äventyr....en överdådigt lärd og skarpsinnig bok, full av originelle idéer och intressanta iakttagelser« - Lennart Hellspong i Rhetorica Scandinavica

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Teoriens topik

Teoriens topik

En videnskabshistorisk argumentation for nødvendigheden af - som del af det videnskabelige arbejde - at sammenligne teorier i en tid, hvor de digitale teknikker har ændret grundlaget for vores erkendelse.