Transparenssamfundet Forstør

Transparenssamfundet (e-bog, epub, drm)

Af: Byung-Chul Han

Forlag: Forlaget Mindspace
Format: epub, drm
Sprog: Dansk
Sideantal: 104
Dato for udgivelse: 2016-12-15
Udgivelse: 1
Udgiver: Forlaget Mindspace
Oversætter: Tom Bøgeskov
ISBN-13: 9788792542991
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 293 KB
Filversion: 2.0
Kopibeskyttelse: AdobeDRM
Rettigheder: Kopi: 10, Print: 156
Bogtype: Ebog
Filtype: epub
Format: Reflowable
Den tyske filosof Byung-Chul Han hudfletter i sin nye bog det moderne ideal om et transparenssamfund. Bliver transparensen en form for kontrol, når man kan belyse alle fra alle sider, fra hvor som helst, og når alle kan gøre det?

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

Formater / udgaver

Hæftet
130,50 kr
epub, drm
103,15 kr

103,15 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den moderne teknologi skaber en illusion om grænseløse mængder af information og fuldkommen oplysning, og begrebet transparens er blevet et fremherskende ideal for demokratisk gennemsigtighed. Enhver har adgang til alverdens information om alting og alle, og det er ikke kun politiske og økonomiske strukturer, der bliver blotlagt og udstillet. Også mennesket bliver transparent, når dets intimsfære og relationer ikke længere er private. Bliver transparenssamfundet til et udstillings- og kontrolsamfund, når frygten for at måtte opgive sin privatsfære viger for behovet for at udstille sig selv?’ I denne udgivelse undersøger Byung-Chul Han konsekvenserne af en samfundsorden, hvor alt er blotlagt og stillet til skue: ”I betragtning af den patos for transparens, som har grebet nutidens samfund, er det nødvendigt at øve sig i distancens patos. Distance og skam lader sig ikke integrere i kapitalens, informationernes og kommunikationens accelererede cirkulation. Ellers ville alle diskrete refugier blive tilsidesat i transparensens navn. De ville blive badet i lys og udbyttet. Dermed bliver verden mere skamløs og mere nøgen.” Den tyske filosof Byung-Chul Han går transparenssamfundets paradigme efter i sømmene og undersøger konsekvenserne af dets indvirkning på så forskelligartede sfærer af tilværelsen som sprog, forbrug, sociale medier og personificerede søgemaskiner, pornografi og intimitet. Friheden viser sig at være en form for kontrol, skriver Byung-Chul Han, når man kan belyse alle fra alle sider, fra hvor som helst, og når alle kan gøre det.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Transparenssamfundet

Transparenssamfundet

Den tyske filosof Byung-Chul Han hudfletter i sin nye bog det moderne ideal om et transparenssamfund. Bliver transparensen en form for kontrol, når man kan belyse alle fra alle sider, fra hvor som helst, og når alle kan gøre det?