Videnskabsteori: For økonomi, politik og forvaltning Forstør

Videnskabsteori: For økonomi, politik og forvaltning (e-bog, pdf, drm)

Af: Jan Holm Ingemann

Forlag: Samfundslitteratur
Format: pdf, drm
Sprog: Dansk
Sideantal: 256
Dato for udgivelse: 2013-12-16
ISBN-13: 9788759323441
Produkt type: e-bog
Filstørrelse: 2380 KB
Kopibeskyttelse: AdobeDRM
Rettigheder: Kopi: 10, Print: 384
Bogtype: Ebog
Filtype: pdf
Bogen giver et overblik over centrale videnskabsteoretiske positioner og deres indbyrdes kamp om nøglen til videnskabelig erkendelse.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

246,15 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Videnskabsteori for økonomi, politik og forvaltning giver et overblik over centrale videnskabsteoretiske positioner og deres indbyrdes kamp om nøglen til videnskabelig erkendelse. Disse kampe er især centreret omkring uenigheder om, hvorledes vi som samfundsforskere hensigtsmæssigt kan forstå og anvende begrebspar som sand/falsk og rigtig/forkert. Hermed handler de også om, hvordan vi kan skelne videnskab fra andre former for erkendelse, og hvordan vi ideelt set bør arbejde videnskabeligt. Det videnskabsteoretiske overblik suppleres med gode eksempler på de forskellige positioners konsekvenser for studier af økonomi, politik og forvaltning. Hermed lægger Jan Holm Ingemann op til at identificere og analysere kampenes relevans i forhold til spørgsmål som: Er økonomi, politik og forvaltning noget særligt? Skal disse felter studeres ved hjælp af særlige perspektiver og metoder, eller på samme måde som astrofysikere studerer planeternes baner? Læseren rustes til at forstå og tage stilling. Dermed giver bogen grundlag for løbende refleksion over muligheder og begrænsninger ved forskellige videnskabelige former for erkendelser. Forfatteren vandt en særpris ved Lærebogsprisen 2012, som præmierede bogforslaget med den begrundelse, at forfatteren mestrer at gøre et svært tilgængeligt stof begribeligt, interessant og relevant.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Videnskabsteori: For økonomi, politik og forvaltning

Videnskabsteori: For økonomi, politik og forvaltning

Bogen giver et overblik over centrale videnskabsteoretiske positioner og deres indbyrdes kamp om nøglen til videnskabelig erkendelse.