Forfatter fødeår: 1952
Anemette Olesens bog rummer en rig gennemgang af den botanik og magi, der knytter sig til de traditionelle urter m.fl. For få hundrede år siden var hekse en fast bestanddel af... Læs mere
De gamle lægeurter har længe været museumsobjekter, der fremvises i offentlige urte-anlæg, men i dag kan du også dyrke dem i din have, inddrage dem i din... Læs mere
En populær titel i vor serie af små hvide bøger med stort indhold. En lægeurt er en plante, der kan lindre, forebygge eller måske endda kurere småskavanker i... Læs mere
Vore forfædre har levet af den, af naturens spisekammer. Udgravninger fra bopladser bevidner, at den danske flora har domineret den daglige kost. Anemette Olsens.: Spis dit ukrudt! er... Læs mere
Med det nye nordiske køkken er der sket en opblomstring af interessen for alle de spiselige vilde urter. Det har bl.a. betydet, at mange dygtige kokke nu har kastet sig... Læs mere
At bruge urter til te er en tradition, vi har overtaget efter munkene. De lavede udtræk af planter med kogende vand, fordi de opdagede, at forskellige slags planteudtræk (te)... Læs mere
Med det "Nordiske køkken" er der i Skandinavien sket en ”opblomstring” af interessen for alle de vilde og dyrkede urter. Det har bl.a. betydet, at mange dygtige kokke nu har... Læs mere
I legender har blomster og urter ofte en magisk betydning, og man har igennem historien anvendt deres kræfter som beskyttelse i amuletter og i urtemedicin. Hvorfor... Læs mere
Krydderurter har altid haft en central placering i husholdningen og i folkemedicinen. Og i køkkenet. Det gælder såvel i Europa som i de gamle kulturlande i Mellemøsten. I... Læs mere