Claus Meyer (1963-) er en fremtrædende dansk kok, forfatter og iværksætter, der har spillet en central rolle i udviklingen af den nye nordiske køkkenbevægelse. Meyer har gennem sin karriere haft en betydelig indflydelse på både dansk og international gastronomi. Selvom han primært er kendt som kok og madentreprenør, har han også bidraget væsentligt til litteraturen inden for madlavning og gastronomi.
Som forfatter har Claus Meyer udgivet adskillige kogebøger, der ikke kun præsenterer opskrifter, men også udforsker de kulturelle og historiske aspekter af madlavning. Nogle af hans mest kendte bøger er "Meyers bageri" og "Meyers bageskole". Disse bøger har været med til at genoplive interessen for traditionelt dansk bagværk og har inspireret mange hjemmebagere til at forsøge sig med klassiske teknikker og opskrifter.
En anden bemærkelsesværdig udgivelse fra Claus Meyer er "Almanak", som er en omfattende kogebog, der tilbyder opskrifter til hver dag i året. Denne bog er ikke kun en samling af opskrifter, men også en guide til sæsonbaseret madlavning, som opfordrer læserne til at bruge lokale og friske råvarer.
Claus Meyer har også modtaget anerkendelse for sit arbejde med at fremme nordisk madkultur. Han var medstifter af den verdensberømte restaurant Noma i København, som flere gange er blevet kåret som verdens bedste restaurant. Selvom han ikke længere er direkte involveret i driften af Noma, har hans indflydelse på restauranten og dens filosofi været betydelig.
Meyer har modtaget flere priser og anerkendelser for sine bidrag til gastronomi og madkultur, herunder ridderkorset af Dannebrogordenen, som han modtog i 2010. Hans arbejde har ikke kun haft en indflydelse i Danmark, men også internationalt, hvor han har været med til at sætte fokus på nordisk mad som en vigtig del af den globale kulinariske scene.
Claus Meyer fortsætter med at være en inspirerende figur inden for madlavning og gastronomi, og hans bøger forbliver en værdifuld ressource for både professionelle kokke og madentusiaster. Med sin passion for mad og kultur har han sat et varigt præg på den kulinariske verden.
Har du brug for mere inspiration, så kan du med fordel undersøge kogebøgerne fra Meyers Madhus.
Bliv en god salatsnedkerAt lave en god salat handler om at blande få, ofte rå ingredienser og vende dem i en præcis tilsmagt dressing, så smag og konsistens år op i en højere... Læs mere
Meyers Bageri er skrevet til dig som ønsker at bage bedre brød, end du gjorde sidst og bedre brød end de fleste andre. Derfor introducerer jeg dig for korn og meltyper, du muligvis ikke... Læs mere
I sin frugtplantage på Lilleø fremstiller Claus Meyer højt forædlede danske frugteddiker med forbillede i den italienske balsamico-tradition. Denne kogebog er blevet til i samarbejde med hans... Læs mere
I "Meyers bageskole" kan både nybegynderen og den mere øvede hjemmebager være med. Bogen tager udgangspunkt i få grunddeje, der danner basis for de ca. 70... Læs mere
ALMANAK er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. Med udgangspunkt i årets gang og sæsonernes skiftende råvarer tilbyder bogen mere end 1.000 opskrifter på aftensmad, småretter og desserter,... Læs mere
BAGEBOG er den komplette samling af alle bageopskrifterne fra Meyers Bageri, Almanak og Meyers Kager. I en og samme bog får du alt, hvad der er værd at vide om bagning af brød og kager; råvarerne,... Læs mere
I sin erindringsbog fortæller den nyere Danmarkshistories mest betydningsfulde madmand om sit begivenhedsrige liv – mere personligt end nogensinde før. Claus Meyer åbner op for en bevægende... Læs mere
Meyers Simremad er en grundbog, der lærer dig alt om, hvordan du får det bedste ud af en simreret. På sædvanlig pædagogisk vis holder Meyer sine læsere i hånden, når han introducerer de... Læs mere
Meyers Kager er den søde søster til bestselleren Meyers Bageri. Bogen er skrevet til dig, der elsker kager og gerne vil videre med din bagning. Som altid når Claus Meyer er på spil, bliver du... Læs mere
Meyers Chokolade er en grundbog i alt vedrørende chokolade. Lær alt om chokoladeproduktion fra kakaotræet til fremstilling af råchokoladen. Læs om forskellige typer af chokolade og de mange... Læs mere
Den danske natur er fuld af spiselige lækkerier hele året rundt. Bær, planter, svampe, frugter og meget andet, der er lige til at tage med hjem. Den kendsgerning er i en lang årrække på... Læs mere
Når vi i julemåneden sætter os til bords for at spise og drikke julens gode mad og øl, er det en tusind år gammel nordisk skik, vi holder i hævd. I vikingetiden fejrede vores forfædre... Læs mere