Illusionen om Grundloven (Bog, Dansk) af Flemming Blicher

Illusionen om Grundloven (Bog, Dansk)

Af: Flemming Blicher


Forlag: Ny Grundlov

 • Type: Bog
 • Forfatter: Flemming Blicher
 • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
 • Sideantal: 112
 • Udgivelsesår: 2023
 • Mål: 170 x 240 x 7 mm
 • Udgave: 1
 • ISBN-13: 9788797461976
Læsernes vurdering:
(Læs 5 anmeldelser)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Bogen er en gennemgang af, hvordan reaktionære kræfter i løbet af 175 år har kuppet staten Danmark. Disse mørke kræfter, der inkluderer den regerende Glücksborgske kongeslægt, har lykkes så godt med at skabe en illusion om folkestyre og demokrati i Danmark, at de fleste danskere har accepteret illusionen som en sandhed.

Forfatteren, Flemming Blicher, laver en detaljeret gennemgang, grundlovsændring for grundlovsændring, hvor han viser hvorledes Glücksborgerne, hjulpet af et finmasket internationalt netværk, har lykkedes med et regulært statskup i Danmark.


Bogen gennemgår hvordan:

 • Glücksborgerne over 175 år har indført et monarki som er ganske lig det Danmark havde under enevælden.
 • forfatningerne i 1855 og 1863 er ændringer, som baner vejen for at al magten går tilbage til kongen og godsejerne med Den Gennemsete Grundlov i 1866.
 • parlamentarisme aldrig er blevet indført i Danmark, på trods af det såkaldte Systemskifte i 1901.
 • grundlovsændringerne i 1915 og 1920 banede vejen for at skabe den moderne illusion om, at Grundloven af 1953 er folkelig og demokratisk, mens den i virkeligheden bliver brugt til at undertrykke danske statsborgere på højst udemokratisk vis.
 • Folketinget udgav i 2001 bogen Min Grundlov, som har til formål at indhylle danskerne i en tåge af såkaldte fortolkninger, som sørger for at borgerne ikke længere har nogle grundlovssikrede rettigheder tilbage.
 • Når politikerne ikke holder deres valgløfter, tror danskerne, at det er på grund af ministerbiler og politikernes individuelle karrierer. Men den altovervejende grund til brudte valgløfter er, at dronningen lige siden hendes tronbestigelse, har haft den ultimative magt i kongeriget.
 • Men statskuppet er sket så subtilt, og er fordelt over 175 år, at stort set ingen kan få øje på bedraget.

Bogens bagsidetekst:

Har du nogensinde overvejet, hvorfor...

- statsminister Mette Frederiksen kan bryde Grundloven uden at blive straffet? - rigspolitichef Thorkild Fogde overtræder lovgivningen uden konsekvenser?

- sagerne mod tidligere PET-chef Lars Findsen og tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen droppes og forsøges mørkelagt af staten?

- Folketinget misinformerer om Grundloven på tingets egen hjemmeside?

I så fald får du i denne bog serveret både sammenhænge og forklaringer i en sjæl- den set kritisk og detaljeret gennemgang af Danmarks Riges Grundlov!

Danmarks første Grundlov fra 1849 var et kæmpe skridt på vejen mod demokrati og folkestyre. Men inden der var gået tyve år, var kursen vendt, og enevælden på vej til at blive genindført. Årene 1901, 1915, 1920, 1940, 1953 og 2001 bød på særlige begivenheder, der var med til at fuldbyrde det statskup, det tog 175 år at gennemføre!

Flemming Blicher er tipoldebarn af digterpræsten Steen Steensen Blicher. Den gamle Blicher skød for alvor forfatningskampen i gang med Himmelbjergfe- sterne i 1839 til 1844.

Steen Steensen Blicher nåede aldrig selv at opleve, at Danmark fik en Grundlov. Men hans tipoldebarn har de sidste 3 år beskæftiget sig indgående med Grundlo- ven og har holdt flere grundlovstaler på netop Him- melbjerget.

Flemming Blicher er ingeniør- og MBA-uddannet menneskerettighedsforkæmper, aktivist og forfatter. Og nu også selvlært historiker.

Læsernes anmeldelser (5)

Gienette
24-01-2024

Så godt!!!

Jeg glæder mig til at læse denne bog. Og så skal du Flemming Blicher have kæmpe ros for din kamp for Danmark. Det er SÅ godt gjort og SÅ godt at vi har dig!

Nynne
19-01-2024

En vigtig bog for demokratiet

En yderst oplysende bog, der ryster godt op i det vi er blevet fortalt om vores virkelighed.
Bogen er skrevet i et sprog som alle kan forstå - læs den og bliv uendeligt meget klogere.
Stor tak til Flemming Blicher for hans mod og vilje til at oplyse folket.

Bosdan
07-01-2024

OBS / Ova knjiga nije za one koji su glupi

Bogen er fremragende. Mange tak Flemming. Jeg har en kommentar til alle dem, der synes, denne bog er dårlig, og det er: Når en mand dør, ved han ikke, at han døde, og det er ikke svært for ham. Det er svært for dem omkring ham. Det samme gælder, når nogen er dum.

Lone Jakobsen
01-01-2024

Konspirationsteori

Nu kender jeg Flemming som hardcore konspirationsteoretiker. Alene af den grund kommer jeg aldrig til at læse bogen og vil fraråde andre det samme.

Fri Murer
01-01-2024

Illusionen om en illusion.

Før var jeg tit træt og deprimeret. Så læste jeg en bog af Flemming Blicher og nu har jeg det meget bedre.
Tak for hjælpen Flemming.