Kviksand & Overgang og novellerne: Nella Larsens samlede værker (ebog, epub, dansk)

Af: Nella Larsen


 • Forlag: Arvids
 • Format: epub
 • Type: Ebog
 • Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788793185494
 • Udgivelsesdato: 16-02-2016
 • Filtype: epub
 • Filversion: 2.0
 • Filformat: Reflowable
 • Filstørrelse: 920 KB
 • Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Kort beskrivelse
Helga Crane i Kviksand er datter af en dansk mor, immigreret til USA, og en sort far. Hun føler sig ikke hjemme i de sortes miljø, hvor snakken drejer sig om racespørgsmålet. Ensom beslutter hun at besøge familien i Danmark. Her bliver hun feteret, men lidt efter lidt bliver hun utilpas af at blive betragtet som en kuriositet. Hun vil bare tilhøre sig selv og ikke en bestemt race. Hun vender tilbage til USA i bevidstheden om at være en evig outsider. Overgang handler om to barndomsveninder, som er vokset op i Harlem, og som tilfældigt mødes mange år senere. Clare har vendt fortiden ryggen, går for at være hvid og er gift med en hvid mand, som ikke kender henes baggrund. Hun begynder at opsøge Irene, men risikoen for at blive afsløret kan få katastrofale følger. De to romaner og novellerne sætte fokus på ethvert menneskes ret til ikke at skulle forholde sig til et racemæssigt tilhørsforhold, dengang i 1920’ernes USA såvel som i dag.
Formater / udgaver
239,00 kr
183,90 kr
PRIS
183,90 kr

Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Helga Crane i Kviksand underviser på en kostskole for sorte piger, men hun finder ånden på skolen hyklerisk og nedværdi-gende. Hun er 22 år og lys i huden. Moren var immigreret fra Danmark, faren var fra Dansk Vestindien og sort. Helga bryder op og tager til Chicago for at bede sin morbror Peter om hjælp. Desværre er det hans hustru, Helga bliver mødt af – og pænt bedt om aldrig at vise sig igen. Den episode kommer til at forfølge Helga resten af hendes liv.
Igen bryder hun op og slår sig ned i Harlem, men det sorte miljø og den evindelige snak om raceproblemet bliver for meget for hende, og da hun uventet modtager en sum penge fra morbror Peter, drager hun til sin moster i København. Her bliver hun feteret, hvilket til at begynde med fascinerer hende, men efter et par år har hun fået nok. Atter bryder hun op og tager tilbage til USA. Med sig har hun ensomheden og bevidstheden om ikke at høre til noget sted. Hun ender med at gifte sig med en prædikant og få børn.Hun har lyst til at bryde op igen, men kan ikke forlade børnene, resignerer hun dybt ulykkelig.
I den anden roman Overgang kredser forfatteren også om tilhørsforhold. Kan man selv bestemme, hvilken race, man vil tilhøre? Og skal man overhovedet tilhøre en race? Tilsyneladende er det vigtigt, med mindre man er hvid. Clare er lys i huden og går for at være hvid. Så hvid, at hun har giftet sig med en hvid mand. Men hun savner sine sorte venner, dem hun er vokset op med. Og hun savner at være sammen med farvede mennesker. Da hun møder sin skolekammerat Irene, griber hun chancen, men det bliver farligt for hende, for ægtemanden ved ikke, at hun er gået over til at være hvid. Det ender da også galt.
Begge romaner stiller spørgsmålet: Kan man ikke få lov til at være et menneske uden racemæssig tilhørsforhold? Kan man ikke få lov til at være et menneske, som blot tilhører sig selv? Kviksand & Overgang og novellerne, to romaner og tre korte noveller, med andre ord Nella Larsens samlede værker udkom i USA i årene 1926-1930. Nella Larsens værker beskriver en virkelighed fra 1920’ernes USA, men en virkelighed som i vid udstrækning er aktuel den dag i dag. Bogens efterskrift er skrevet af professor emeritus Charles Larson, som har forsket i Nella Larsens liv og forfatterskab.

Anmeldelser (0)