Balladen om Marie - En biografi om Marie Krøyer Forstør

Balladen om Marie - En biografi om Marie Krøyer (lydbog, download, zip_mp3)

Af: Anastassia Arnold

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: zip_mp3
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2012-03-15
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oplæser: Hanne Nielsen
ISBN-13: 9788711394861
Produkt type: lydbog, download
Filstørrelse: 853704 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Lydbog
Filtype: zip_mp3

Inden for 10 minutter på e-mail

87,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogen bag Bille Augusts film "Marie Krøyer" (2012).
Balladen om Marie er den første biografi om Marie Krøyer, der beskriver hele hendes livsforløb fra ungdommens malerambitioner, over ægteskabet med den kendte skagensmaler P.S. Krøyer, til det fatale kærlighedsforhold til den svenske komponist Hugo Alfvén.
Anastassia Arnold kommer bag om klicheerne om Krøyer-ægteskabet, hvor Marie er den smukke, egoistiske isjomfru og Krøyer en sympatisk stakkel. Ved hjælp af et omfattende kildemateriale fortælles historien om Krøyers tiltagende sindssyge og Maries sygnen hen over ikke at kunne udtrykke sig som kunstner, splittet som hun er mellem hustru-, moder- og kunstnerrollen. Om hvordan drømmen om et kunstnerliv i samdrægtighed slides itu for de to forelskede malere og forvandles til frustration, som de tappert forsøger at bekæmpe.
Efter Marie forlod Krøyer og giftede sig med Hugo Alfvén, forsvinder hun så at sige op i den blå luft i P.S. Krøyer-biografierne. Hvad kom der ud af Maries svimlende forelskelse i Hugo Alfvén? En tragisk passionshistorie af helt strindbergske dimensioner, hvis omfang hidtil har været ukendt.
Anastassia Arnold er mag.art. i nordisk filologi. Hun har tidligere udgivet "Bror Blixen. En eventyrer".
Det skrev anmelderne:
"Rigt og sobert. Det er skæbnefortællingen, som bærer bogen. Teksten er sober og alle væsentlige begivenheder dokumenteres med citater fra åbenhjertige breve, dagbøger og memoirer. Bevægende dokumentation af Marie Krøyer triste historie." - Information
"En fantastisk biografi om en storslået kvinde - på godt og ondt. Fra Maria Triepke til hele Danmarks Fru Krøyer, og videre til Fru Alfvén. Man kommer så tæt på at det næsten gør ondt. " - Saxo

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Balladen om Marie - En biografi om Marie Krøyer

Balladen om Marie - En biografi om Marie Krøyer