Bogen om Churchillklubben Forstør

Bogen om Churchillklubben (lydbog, download, zip_mp3)

Af: Knud Pedersen

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: zip_mp3
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2013-04-18
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oplæser: Fjord Trier Hansen
ISBN-13: 9788711377529
Produkt type: lydbog, download
Filstørrelse: 429348 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Lydbog
Filtype: zip_mp3

Inden for 10 minutter på e-mail

87,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En af besættelsestidens mest bemærkelsesværdige sabotagegrupper var Churchill-klubben i Aalborg. Den bestod hovedsageligt af drenge i 15-års alderen, hvis dumdristige aktioner gav dem et ry, der efter krigen levede videre i film og bøger.
Churchill-klubben blev dannet i 1941 på et tidspunkt, hvor et modspil til besættelsesmagten ellers var svært at få øje på, og selv om resultaterne af dens aktioner var beskedne, blev den til en vis grad inspiration for den senere modstandsbevægelse.
Dette er fortællingen om de raske drenge fra Aalborg Katedralskole, der med enkle midler stjæler våben og ødelægger tysk materiel.
"Mange ting passerede, som kun kunne vække afsky hos drenge, hvor æresbegreberne og stoltheden betød mere end profit på krigen. Hele Danmark faldt på dette tidspunkt ind under betegnelsen "værnemager"og var med i krigen på tysk side rent ud sagt". Forfatteren var selv et ledende medlem af Churchill-klubben, og er derfor om nogen et førstehånds-vidne i skildringen af den måske mest kendte danske modstandsgruppe. Det er den spændende historie om, hvad der fik en flok gymnasiedrenge til modigt og idealistisk at lægge sig ud med såvel den tyske besættelsesmagt som den rådende og regerende officielle politiske holdning til modstandskamp. - Carsten Nørby Sørensen, lektør.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Bogen om Churchillklubben

Bogen om Churchillklubben