Derfra vores verden går: Et essay om fædrelandskærlighed Forstør

Derfra vores verden går: Et essay om fædrelandskærlighed (lydbog, download, zip_mp3)

Af: Henrik Jensen

Forlag: Lytteratur
Format: zip_mp3
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2017-02-28
Oplæser: Carsten Warming
ISBN-13: 9788771894738
Produkt type: lydbog, download
Filstørrelse: 232979 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Lydbog
Filtype: zip_mp3
Nationalismen er farlig, men det er også farligt at fornægte nationen. Midt i den ophedede debat om danskhed går historiker og debattør Henrik Jensen ned i de hændelser og vilkår, der skabte Danmark som nation. På sporet af en farbar vej...

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

Formater / udgaver

Hæftet
187,45 kr
epub
107,20 kr
zip_mp3
143,00 kr

143,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Om” ”
Nationalismen er farlig, men det er også farligt at fornægte nationen. Midt i den ophedede debat om danskhed går historiker og debattør Henrik Jensen ned i de hændelser og vilkår, der skabte Danmark som nation. På sporet af en farbar vej mellem nationalismens afgrund og ligegyldighedens grøft.
Gennem årtier har ledende politikere, intellektuelle og meningsdannere forherliget det globale medborgerskab med alt, hvad dertil hører af fokus på menneskerettigheder og mangfoldighed. Nationalstaten er til gengæld blevet gjort synonym med smålig provinsialisme og undertrykkende flertalskultur. Samtidig skyller bølger af nationalisme ind over Europa. Brexit, Le Pen i Frankrig, ultra nationalistiske bevægelser i Østeuropa er eksempler på dette blandt mange andre.
En undersøgelse viser, at langt de fleste danskere først og fremmest ser sig som borgere i eget land. Er alle disse danskere nationalister? Ifølge Henrik Jensen er det næppe tilfældet. Som et værn mod nationalisme og anden radikalisme har vi brug for at genopdage ord og begreber for det at være borger i Danmark. I stedet for at skændes om, hvad der er ægte dansk eller ej, trænger vi til at gå bag om de begivenheder og strømninger, der formede os som nation. Hvorfor gled betegnelser som patriotisme, nationalfølelse og fædrelandskærlighed ud af sproget?
Med historikerens overblik og debattørens skarphed begiver Henrik Jensen sig ud på en national og personlig dannelsesrejse for at genopdage de tider og de steder, der har sat deres spor. Hvor er vi? Hvad er vi? Hvad skal vi gøre?
Om ”Henrik Jensen”
Henrik Jensen (f. 1947) taler gerne den etablerede mening midt imod. Forfatteren er historiker, debattør og klummeskribent. Hans bøger har ofte sat en dagsorden, bl.a. Ofrets århundrede, Det faderløse samfund, Det ordentlige menneske og Krigen 1914-1918.
”Derfra vores verden går” er indlæst af Carsten Warming
i 2017 for Lytteratur hos AV Forlaget /Swann studio

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Derfra vores verden går: Et essay om fædrelandskærlighed

Derfra vores verden går: Et essay om fædrelandskærlighed

Nationalismen er farlig, men det er også farligt at fornægte nationen. Midt i den ophedede debat om danskhed går historiker og debattør Henrik Jensen ned i de hændelser og vilkår, der skabte Danmark som nation. På sporet af en farbar vej...