Din næstes hus
Kategorier / sektioner:

Din næstes hus (Lydbog, MP3 CD)

Af: Jette A. Kaarsbøl

Forlag: Gyldendal
Format: MP3 CD
Sprog: Sproget kan ikke bestemmes
Dato for udgivelse: 1-9-2010
Udgivelse: 2. udgave, 2010.
Oplæser: Morten Thunbo
ISBN-13: 9788702095081
Produkt type: Lydbog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Simon Lilholt - Imperiet - Omslagsillustrator: Simon Lilholt - Imperiet
År for denne udgave: 2010
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 2
Oplag: 1
Formater / udgaver

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Fornemmelsen af overfladiskhed og ligegyldighed har rødder i Laus Lindborgs barndom og kulminerer, den dag hans far dør af et hjertestop. Laus, der er enebarn og har mistet sin mor som ganske lille, er vokset op hos faren, en selvoptaget fantast, hvis egen karriere som arkitekt løb ud i sandet og gjorde ham til en bitter, indesluttet mand. Han har aldrig for alvor taget sig af Laus, og sønnens store succes i farens egen branche antænder tilmed en voldsom jalousi hos ham, og han forsømmer ingen lejlighed til at nedgøre Laus og hans arbejde.
Farens eneste opførte bygning ligger i landsbyen St. Randing og har en del år fungeret som lokalbibliotek, men står nu ubenyttet hen efter en større brandskade. I en slags forståelse for sin fars drømme beslutter Laus, at faren skal begraves i St. Randing. Han kontakter stedets præst, Stig Hemmingsen, der først tøver, men accepterer anmodningen, da han opdager, at Laus er den kendte arkitekt Lindborg. Da præsten fortæller, at menighedsrådet har besluttet at opføre en ny sognegård og indrette den i Lindborg Seniors renoverede bygning, tilbyder Laus at levere tegningerne til sognegården kvit og frit, hvorpå han går i gang med at gennemarbejde farens oprindelige projekt.
Menighedsrådet tager med respekt og taknemmelighed imod tilbuddet. Laus tager derefter orlov og flytter midlertidigt ind på kroen i St. Randing.
Laus tilbringer det meste af sin tid i St. Randing sammen med præsten Stig, der fascinerer ham, fordi han åbenlyst besidder en række egenskaber, som Laus misunder. Gradvist opstår der et venne-konkurrenceforhold mellem de to vidt forskellige mænd, og efterhånden er Laus flere gange dagligt på besøg i præstegården, hvor han både benytter sig af internetforbindelsen og vaskemaskinen, men hvor den egentlige attraktion snart bliver Stigs smukke og langt yngre kone, Alma.
Lydbogen er indlæst af  Morten Thunbo (f. 1966), der er uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater. Han har spillet mange klassiske og moderne roller på teatret og medvirket i film som Drabet og Fakiren fra Bilbao. Morten Thunbo er desuden kendt fra tv-serierne Sommer og Lærkevej. Morten Thunbos mørke og rolige stemme har gjort ham til en af Danmarks bedste indlæsere og speakere.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Din næstes hus

Din næstes hus