Drøm og selvindsigt (Lydbog, Zip_mp3, Dansk)

Af: Poul Ørum

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: zip_mp3
Type: Lydbog
Sprog: Dansk
Oplæser: Jørgen Ask
ISBN-13: 9788711396179
Udgivelsesdato: 17-04-2012
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Spilletid: 242 Minutter
Filtype: zip_mp3
Filstørrelse: 169557 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Formater / udgaver
PRIS
88,80 kr

Levering : Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Om bogen skriver Ørum selv:
"Den skildrer en selvanalyse via drømme, som har strakt sig over ca. trekvart år, med anvendelse af en metode der i den jungianske psykologi kaldes "aktiv imagination". I modsætning til almindeligt dagdrømmeri og fantaseren drejer den sig om en viljebetonet fremkaldelse i vågen tilstand af mentale (drømme)billeder og tilstande, der skal tjene til en bevidstgørelse af ubevidste processer. Det sker med henblik på at fremme en personlighedsudvikling, der betegnes som individuation.
I forbindelse med aktiv imagination optræder ofte et fænomen, som C.G. Jung kaldte synkronicitet, dvs. at der sammen med de indre psykiske begivenheder indtræffer ydre, tilsyneladende "tilfældige" (akausale) hændelser, der opleves at indgå i en meningsfuld, retningsgivende sammenhæng med de indre.
Det er den bærende linie i bogen - sagt i tør korthed, men forhåbentlig levende virkeliggjort i skildringen.
Drøm og selvindsigt er Poul Ørums sidste bog, som han færdiggjorde kort før sin død i december 1997.
Poul Ørum (1919-1997) er født i Nykøbing Mors og var bl.a sømand, inden han i 1944 begyndte som journalist og kriminalreporter ved provinspressen og i København. Han debuterede som forfatter i 1953 og nåede inden sin død at offentliggøre 42 bøger. Poul Ørums forfatterskab, der omfatter romaner, noveller, digte, erindringer, debatbøger samt de populære Mørck og Ejnarsen-krimier, fremstår som et af de væsentligste og mest læste i efterkrigstidens Danmark.
Det skrev anmelderne:
"en fremragende dansk digter" - Jyllands-Posten
"Poul Ørums sidste værk er en gribende dyb og alligevel let bog fra en klog mand, der afklaret or roligt nærmer sig livets afslutning." - Aktuelt

Anmeldelser (0)