Et tysk liv
Kategorier / sektioner:

Et tysk liv (Lydbog, MP3 CD)

Forlag: People s Press
Format: MP3 CD
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 15-1-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Oversætter: Uffe Gardel
Medforfattere: Brunhilde Pomsel, Thore D. Hansen
ISBN-13: 9788772004341
Produkt type: Lydbog
Originaltitel: Ein Deutsches Leben
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

763,15 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

»Vi ønskede ikke at vide det,« siger Brunhilde Pomsel, Joseph Goebbels’ tidligere sekretær.

Brunhilde Pomsel arbejdede for en af verdenshistoriens værste forbrydere. Fra 1942 til 1945 var hun stenograf i Joseph Goebbels’ propagandaministerium. I denne bog, som udkommer samtidig med dokumentarfilmen af samme navn får premiere, får vi igennem hendes ord indsigt i ondskabens banalitet. Pomsel var, og det vedkender hun sig i dag, en medløber. Hun var optaget af sit job, af pligtfølelsen og trangen til at høre til. Det var først efter krigen, at det fulde omfang af nazisternes uhyrligheder, stod klart for hende. Igennem hendes livshistorie og åbenhjertighed konfronteres vi med et spørgsmål – hvis relevans er lige så påtrængende i dag som dengang – om vores personlige medansvar for politiske begivenheder og konsekvenserne af en tilbagevendende nationalisme og populisme. Bliver vores generation den næste til som Pomsel at sige: »Vi ønskede ikke at vide det«?

Thore D. Hansen (f. 1969) er politisk journalist og kommunikationskonsulent, som hyppigt optræder i tyske medier som ekspert i international politik og efterretningsanliggender.

Brunhilde Pomsel (1911-2017) var et af de sidste overlevende vidner til det nazistiske magtapparats indre cirkler. I 1942 fik hun ansættelse i Ministeriet for offentlig oplysning og propaganda, hvor hun arbejdede som Goebbels' sekretær indtil krigens afslutning. Da Berlin faldt i 1945, faldt hun i russisk fangenskab og først frigivet i 1950. Siden arbejdede hun i medieverdenen og levede i relativ ubemærkethed, indtil en tysk avis bragte et interview med hende, som førte til Et tysk liv – både bogen og filmen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Et tysk liv

Et tysk liv