Nedsat pris! Forunderlige skabninger, CD
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Forunderlige skabninger, CD (Multimedia, Cd, Dansk)

Af: Tracy Chevalier

Forlag: Jentas A/S
Format: Cd
Type: Multimedia
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788776777869
Udgave: 2. (09-05-2014)
Oplag: 1. (09-05-2014)
Første udgivelsesår: 2010
Indbinding: CD
Originaltitel: Remarkable Creatures
Omslagsgrafiker: Jentas
Omslagsillustrator: Katrin Agency
Oversætter: Anne Mette Poulsen
Originalsprog: Svensk

Levering inden jul: OK

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Fås som e-bog.


Hele mit liv er jeg blevet ramt af lynet. En enkelt gang rent bogstaveligt.


En opdagelsesrejse, et møde mellem to bemærkelsesværdige kvinder, en forunderlig tid og et særpræget sted, er baggrunden for Tracy Chevaliers fængslende nye roman. I starten af det 19. århundrede vrimler den vindomsuste engelske kyst med fossiler for folk med blik for dem. Fra det øjeblik, hvor Mary Anning som barn rammes af lynet, står det klart, at hun er udvalgt til noget stort. Da hun afdækker ukendte dinosaurfossiler i klippeskrænterne nær sit hjem, sætter hun brand i det videnskabelige samfund, udfordrer tankerne om verdens skabelse og stimulerer debatten om menneskets oprindelse. I en mands­domineret verden bliver Mary imidlertid snart reduceret til rollen som tyende og udsættes for det akademiske samfunds fordomme, ond­skabsfuld nabosladder og hjertesorg forårsaget af forbudt kærlighed. Selv naturen udgør en trussel mod hende med sin bitre kulde, sine storme og jordskred. 


Heldigvis finder Mary en usædvanlig allieret i den knarvorne, intelligente Elizabeth Philpot, en middelklasse-pebermø, som også er besat af fos­siler. Deres forhold bygger på en skrøbelig balance mellem brændende loyalitet og slet undertrykt misundelse. På trods af deres forskelle i alder og baggrund sander Mary og Elizabeth dog, at venskab er deres stærkeste våben i kampen for anerkendelse.  I Danmark er det muligt at gå på fossiljagt, f.eks. på Møns og Stevns Klinter på Sjælland, øen Fur i Limfjorden samt adskillige steder langs  Jyllands kyststrækninger.  Tracy Chevalier har underskrevet en aftale med et australsk produktions­selskab, der vil filmatisere Forunderlige skabninger. Filmen bliver en bri­tisk/australsk co-produktion, og manuskriptet skrives af australske Jan Sardi, der blev oscar-nomineret for Shine. Pressen skrev:  


"En pragtfuld roman..."  * * * * * - Berlingske Tidende  


"Underholdende og med masser af stemning." - Litteratursiden.dk  


"Man bliver under læsningen ganske glad for, at man ikke var kvinde, mens Victoria regerede."  * * * * - Politiken   


"Forunderlige skabninger er en fremragende fortælling om kvindens status i 1800-tallets England, samt det mod der skal til for at bryde normen og finde sin egen stil." - Bogrummet.dk   


"Det er en forbløffende historie, spundet med stor indlevelse. Måden, Mary og Elizabeth betragter hinanden på gennem årene, lader for­fatteren til Pige med perleørering gøre det, hun er aldeles fremragende til – langsomt og med omhu for den historiske detalje at blotlægge ikke en, men de to kvindelige hovedpersoners liv." - The Guardian  


"...En rigtig god læseoplevelse." - Dansk BiblioteksCenter   Andre titler af forfatteren:

Den blå farve

Pige med perleørering 

Faldne engle

Jomfruen med enhjørningen

Brændende ildTracy Chevalier er født i 1962 i Washington. Hun arbejdede som redaktør i mange år og tog i 1994 en masteruddannelse i kreativ skrivning. Hun bor i dag i London med sin mand og søn.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Forunderlige skabninger, CD

Forunderlige skabninger, CD