Hjertebånd Forstør

Hjertebånd (lydbog, download, zip_mp3)

Af: Hanne Reintoft

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: zip_mp3
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2013-05-23
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oplæser: Githa Lehrmann
ISBN-13: 9788711378915
Produkt type: lydbog, download
Filstørrelse: 664317 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Lydbog
Filtype: zip_mp3

Inden for 10 minutter på e-mail

Formater / udgaver

epub
90,75 kr
zip_mp3
87,95 kr
Hardback
130,85 kr

87,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Efter afslutningen på Karl Gustav-krigene 1660 har Danmark måttet afstå Skåne, Halland og Blekinge til den svenske overmagt, og i den skånske befolkning er forvirringen stor. Nu skal man pludselig opgive sit tilhørsforhold til Danmark og i stedet finde sig til rette med at være svensk.
Boel lever med sin familie på en gård i det østlige Skåne. Efter at hun som ung pige blev bragt i ulykke af sønnen på det gods, hvor hun tjente, blev der arrangeret giftermål med Malte, en lokal bonde, som har været hende en kærlig ægtemand, der også har taget sig godt af godsejersønnens barn, Tue. Sammen får Boel og Malte tre sønner, men især den næstældste, Henrik, føler sig tilsidesat og skaber ufred i familien, og da Tue som den eneste får mulighed for at studere, bryder hadet ud i lys lue.
Samtidig har Danmark ikke opgivet at vinde de gamle områder tilbage, og da Christian V i 1675 indleder et nyt felttog, bliver Skåne offer for plyndrende og hærgende soldater. For Boel og Malte er der knap til dagen og vejen, og snart må de også opleve den ulykke at se deres fire sønner drage i krig - og ingen vælger samme side. Mens Tue bliver livlæge for den danske konge, sværger Henrik den svenske konge sin troskab, og de to yngste, Lave og Bjarke, melder sig til forskellige friskyttekorps.
Boel kan kun magtesløs afvente den dag, da nogle af hendes sønner vil stå over for hinanden på kamppladsen ...

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Hjertebånd

Hjertebånd