Kim Forstør

Kim (lydbog, download, zip_mp3)

Af: Kim Malthe-Bruun

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: zip_mp3
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2013-06-03
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oplæser: Sune Pilgaard
ISBN-13: 9788711356029
Produkt type: lydbog, download
Filstørrelse: 220016 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Lydbog
Filtype: zip_mp3

Inden for 10 minutter på e-mail

87,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

KIM MALTHE-BRUUN blev henrettet af nazisterne den 6. april 1945, 21 år gammel. Hans dagbog og breve fra krigens år rummer en nysgerrighed, livskraft og kærlighed, der har hjulpet og inspireret generationer langt ud over hans egen. Med sine dagbogsoptegnelser fra livet på søen, breve til kæresten Hanne og den tunge afsked fra fængslet inden døden tegnede han ikke blot et portræt af Danmark under besættelsen, men gav et af de stærkeste vidnesbyrd i dansk litteratur om vundet og tabt ungdom.
Med forord af Kim Malthe-Bruuns søster Ruth Berner og omfattende billedmateriale fra familiens arkiv.
KIM MALTHE-BRUUN 8. juli 1923 – 6. april 1945
Født i Canada som barn af danske udvandrere. I 1932 rejste moderen tilbage til Danmark med Kim og søsteren Ruth. Som 17-årig stod Kim til søs, og fra sejladser i Nordeuropa fulgte han Anden Verdenskrigs gang. I efter- året 1944 gik han ind i den danske modstandskamp, men blev fanget af Gestapo i december. Han blev dømt til døden og henrettet i Ryvangen få uger før krigens afslutning.
„Jeg har vandret ad en vej, som jeg ikke har fortrudt, jeg har aldrig svigtet, hvad der i mit hjerte stod, og jeg synes nu, at jeg kan se en sammenhæng. Jeg er ikke gammel, jeg burde ikke dø, og dog synes det mig så naturligt, så ligetil. - Kim Malthe-Bruun i afskedsbrevet til sin mor

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kim

Kim