Kovendinger: Liv i sproget Forstør

Kovendinger: Liv i sproget (lydbog, download, zip_mp3)

Af: Johs. Nørregaard Frandsen

Forlag: Lytteratur
Format: zip_mp3
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2017-02-28
Oplæser: Peter Bøttger
ISBN-13: 9788771894691
Produkt type: lydbog, download
Filstørrelse: 156074 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Lydbog
Filtype: zip_mp3
Johs. Nørregaard Frandsen tager kærligt og muntert livtag med det forunderlige og foranderlige sprog. Sproget, som det var, er og – måske – bliver.

Flere detaljer

Inden for 10 minutter på e-mail

Formater / udgaver

Hæftet
149,95 kr
epub
82,45 kr
zip_mp3
116,90 kr

116,90 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

For ikke så længe siden talte de fleste danskere dialekt og boede på landet. Men hvem husker længere, hvad en kovending egentlig er?
Sproget – det daglige, talte og skrevne dansk – er i stadig udvikling. Ord, vendinger og begreber opstår, og de forgår. Ord importeres, fordrejes, slides op. Der er simpelthen liv i sproget.
KOVENDINGER. LIV I SPROGET er en munter fortælling om, hvordan ord og talemåder undertiden løber løbsk, og om, hvordan der pludselig opstår nye, frugtbare eller skæve betydninger. Sproget er en sladrehank. For den interesserede sprogbruger er der overraskende viden at hente om, hvor vi som folk og nation kommer fra, og hvor vi måske er på vej hen.
KOVENDINGER er ikke optaget af pedanteri, men inviterer til at lege med sproget og gå på opdagelse i dets rigdom og mangfoldighed.
JOHS. NØRREGAARD FRANDSEN (f. 1950) er professor og leder af H.C. Andersen Centret ved SDU. Har skrevet bøger om H.C. Andersen, Jeppe Aakjær, Johannes V. Jensen, Knud Sørensen samt om sprog og kulturhistorie. Forfatteren er klummeskribent ved Kristeligt Dagblad og en populær foredragsholder.
”Kovendinger”er indlæst som lydbog af Peter Bøttger
i 2017 for Lytteratur hos AV Forlaget

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kovendinger: Liv i sproget

Kovendinger: Liv i sproget

Johs. Nørregaard Frandsen tager kærligt og muntert livtag med det forunderlige og foranderlige sprog. Sproget, som det var, er og – måske – bliver.