Kunsten at flygte Forstør

Kunsten at flygte (lydbog, download, zip_mp3)

Af: Fredrik Sjöberg

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: zip_mp3
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 2015-02-20
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oversætter: Charlotte Jørgensen
Oplæser: Jesper Borup
ISBN-13: 9788711440377
Produkt type: lydbog, download
Filstørrelse: 176102 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Lydbog
Filtype: zip_mp3

Inden for 10 minutter på e-mail

Formater / udgaver

Indbundet
222,75 kr
zip_mp3
87,95 kr

87,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Hvad har den amerikanske besættelse af puslespil under depressionen i 20’erne, tyggegummimagnaten Wrigley og ideen om at bruge kameltropper i USA med hinanden at gøre? Egentlig ingenting, bortset fra at de alle tilhører kategorien af fortryllende mærkværdigheder som den nysgerrige forsker og samler Fredrik Sjöberg føler sig magisk tiltrukket af.               I sin nye bog, Kunsten at flygte, der følger efter den fascinerende og til skyerne roste Fluefælden, følger Sjöberg i sporet af den afdøde svenske akvarel- og fyrretræsmaler Gunnar Widforss. En skikkelse der er glemt i Sverige, men et kæmpestort navn i USA hvor hans akvareller i dag sælges for millionbeløb.   Widforss’ spændende og omflakkende liv lægges i bogen som et puslespil med mange kulørte og skæve brikker: hans familieforhold som kunne være taget ud af Bergmans Fanny og Alexander, hans fuldstændige mangel på økonomisk sans og hans mangel på succes i den europæiske kunstverden, der på det tidspunkt dyrkede modernismen. Og – ikke mindst – den personlige hemmelighed og frygt for skandale der i 1920 fik ham til at flygte fra Sverige til USA, hvor han lige før depressionen satte ind i 1929, fik et uventet gennembrud som nationalparkernes feterede stjernemaler. Kunsten at flygte er en vild og overrumplende historie om et menneske der finder sig selv ad mange omveje.   Forfatteren Sjöberg øver sig undervejs selv i kunsten at flygte og fører sin læser ud på mange biveje, til fremmede lande og tider.
PRESSEN SKREV
"Svensk mester gør læseren afhængig af sine elegante sidespring (...) Bogen myldrer med overvejelser og udsagn, der er så gode, at både vor dronning og statsminister burde overveje at hyre ham som taleskriver, næste gang de vil tale til folket."
- 4 hjerter, Politiken
"Friheden i livet og litteraturen er temaer i Fredrik Sjöbergs legende og meget charmerende »Kunsten at flygte« (...) Set fra en streng vinkel er bogen fuld af svinkeærinder og anekdoter, der ikke har noget med Widforss at gøre. Og dog. Sjöbergs skrift påberåber sig nemlig samme frihed som Widforss, og hvor Widforrs flygter fra Sverige, så flygter Sjöberg fra de litterære konventioner med sine kuriøse, ofte kulørte ekskurser om tyggegummi, kameler, Hennes & Mauritz og ufattelig meget andet, der holdes sammen af hans gode, klare sprog, som oversætter Charlotte Jørgensen fint har fanget."
- 4 stjerner, Berlingske

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kunsten at flygte

Kunsten at flygte