Nedsat pris! Midt i en Jazztid
Kategorier / sektioner:

Midt i en Jazztid (Lydbog, MP3 CD)

Af: Knud Sønderby

Forlag: Gyldendal
Format: MP3 CD
Sprog: Sproget kan ikke bestemmes
Dato for udgivelse: 5-9-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
Oplæser: Christian Tafdrup
ISBN-13: 9788702070453
Produkt type: Lydbog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Legalizer
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1
Formater / udgaver

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Midt i en jazztid er Knud Sønderbys debutroman fra 1931. Til lyden af tidens jazztoner improviserer romanens hovedperson, Peter Hasvig, sig gennem tilværelsen på jagt efter en identitet. Han læser jura på universitetet og tjener til brødet og bogen ved at gå til hånde på et lille kontor. Alt er klappet og klart og vejen banet for en god, borgerlig livsførelse med kone, børn, fast kontortid og eget tag over hovedet. Men oprøret og usikkerheden ulmer i tankerummet under Peter Hasvigs studenterhue. Han formår ikke at se ret meget længere frem end til kanten af sin egen næsetip, og udsigten til at forpligte sig og dagligt trælle i kontorlænker skræmmer ham.Han vil som de fleste af sine jævnaldrende kammerater leve og nyde i nuet, dyrke ungdommen, kroppen og sanserne. Der bliver derfor spillet en masse tennis, solbadet på livet løs langs de nordsjællandske kyster, festet, kysset og danset tæt gennem hele romanen. Det er dog sin sag at være mønsterbryder og gøre op med den borgerlige moral, man er opdraget med.
Peter Hasvigs altoverskyggende opgave i romanen bliver da også at manøvrere mellem drifter, seksualitet og frigørelse fra hverdagens trivialiteter på den ene side og tvivl, forventning og skyldfølelse på den anden.
Midt i en jazztid er med sit fine portræt af en søgende og mønsterbrydende ungdom i 1930´ernes Danmark ganske enkelt gået hen og blevet en gedigen klassiker i dansk romankunst med et samlet oplag på over 160.000 eksemplarer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Midt i en Jazztid

Midt i en Jazztid