Sicilianske naboer Forstør

Sicilianske naboer (lydbog, download, zip_mp3)

Af: Hans Lyngby Jepsen

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Format: zip_mp3
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 1997-11-25
Udgiver: Lindhardt og Ringhof
Oplæser: Holger Scheibel
ISBN-13: 9788711396773
Produkt type: lydbog, download
Filstørrelse: 376022 KB
Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
Bogtype: Lydbog
Filtype: zip_mp3

Inden for 10 minutter på e-mail

Formater / udgaver

Hæftet
217,45 kr
epub
60,70 kr
zip_mp3
62,20 kr

62,20 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Lykken er, sådan lød engang en enquete med kendte menneskers svar på et spørgsmål om lykken. Jeg har glemt alle svarene på nær ét, jeg har glemt hvem der deltog i enqueten på nær én. Hans Brix svarede: Lykken er en moden blomme.
Der vokser ikke blommetræer i Mastrissa. Blommer, æbler, pærer kræver et køligere klima. Men der stod et træ ved vejen, et selvsået træ, som bar figner, de saftigste og dejligste, når de fuldmodne blev plukket af grenene. Lykken er en moden figen. Den smager af sol. Den smager af syden.
Lykken er det øjeblik, da forventninger opfyldes, da intet savnes, da du er kommet hjem og føler dig hjemme. Lykken er øjeblikkets stilhed eller mæthed eller frihed eller et usynligt smil, et vælvære, Mona Lisas smil, så lidt, så vældigt, så sært, så sødt. Et øjeblik, da intet andet findes. En moden figen, en moden blomme, et øjeblik på havetrappen med kattene legende og haven blomstrende og tusmørket på vej, før dagens sidste lys forsvinder med solen bag bjergene. Lykken er.
Sicilianske naboer er en erindringsbog i forlængelse af Til Andrea (1989), De gode kvinder (1991), Sicilianske naboer (1996) og En dag er vi lige gamle (1997).
Det skrev anmelderne:
Med denne bog har Hans Lyngby Jepsen skrevet et fremragende bidrag til indsigt i europæisk arv og virkelighed og en spændende og vidtspændende historie om Sicilien. - Jyllands-Posten
En smuk og klog bog. Og velskrevet, naturligvis. - Politiken
Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) har mere end 94 udgivelser bag sig. Hans voksede op blandt udstødte eksistenser på fattiggården i Aalborg, hvor faderen var inspektør. Her fik Hans Lyngby Jepsen tidligt stærke sociale indtryk, som sammen med byen, egnen og slægten kom til at præge hans forfatterskab.
Hans alsidige forfatterskab gav igennem mere end et halvt århundrede en stor læserskare en række værdifulde udgivelser, skønlitteratur såvel som faglitteratur. Han skrev spændingsromaner, noveller og debatbøger om blandt andet sportens idealer samt biografier og portrætter af de socialdemokratiske statsministre Thorvald Stauning og Anker Jørgensen. Dertil kom flere historiske romaner og egnsbeskrivelser fra så vidt forskellige egne som Nordjylland og Sicilien.Lyngby Jepsens spændende og mangfoldige forfatterskab gav ham flere priser og legater. Han er bl.a. hædret med Henrik Pontoppidans Mindefond, Adam Oehlenschläger Legatet, Søren Gyldendal-prisen, H.C. Andersen-Legatet og LO's Kulturpris.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sicilianske naboer

Sicilianske naboer