Overfladespænding: - historien om en pige (Ebog, epub, Dansk) af Charlotte Overbeck

Overfladespænding: - historien om en pige (Ebog, epub, Dansk)

Af: Charlotte Overbeck


 • Forlag: Trykværket
 • Type: Ebog
 • Format: epub
 • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788793709850
 • Udgave: 1
 • Udgivelsesdato: 22-04-2020
 • Sideantal: 243 Sider
 • Filtype: epub
 • Filversion: 3.0
 • Filformat: Reflowable
 • Filstørrelse: 422 KB
 • Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning

Læsernes vurdering:
(Læs 1 anmeldelse)
PRIS
158,- kr
Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Kvinderoman gør op med perfektionisme og selvopofrelse

Freya lever med sin barndoms dæmoner under en overflade af tilstræbt perfektion. I et pligtskyldigt forsøg på at hjælpe sin nabo Jensen, som med sin uorden umiddelbart vækker Freyas afsky, vrede og medlidenhed, finder hun en sand ven. I mødet med Jensen opdager hun en trang og et mod til at gøre op med fortiden og bryde fri af den skyld, skam og overflade, der trækker tråde fra generationer tilbage.

Overfladespænding - historien om en pige, er både en alvorlig og samtidig hjertevarm roman, fortalt med rå ærlighed og humor. Det er en bog, der giver læseren anledning til eftertænksomhed og refleksion over eget liv og historie. Selvhad, skyld og skam Romanen bevæger sig mellem emner som selvhad, skyld, skam, fordomme, bodyshaming og selvstigmatisering, men også taknemmelighed, venskab og frigørelse. Læseren får indblik i et barns tanker, følelser og loyalitet både i glæde og sorg. Men også i Freyas udfordringer, der resulterer i selvhad og overspisning, som hun opdager, ikke behøver at være evige følgesvende. Binge Eating Disorder Romanen er blevet til på baggrund af forfatterens egne oplevelser og et fagligt professionelt arbejde med mennesker, der kæmper med mad, krop og vægt bl.a. overspisning og Binge Eating Disorder. I Danmark har vi lige netop godkendt WHO's nyeste diagnosemanual, der vil gøre Binge Eating Disorder til en officiel diagnose. “Jeg kan se rigtig mange ligheder mellem det, som de mennesker, jeg har arbejdet med, har med i bagagen, og hvad jeg selv har oplevet som datter af en mor, der led af svær depression. Det efterlader os med en opgave om at finde tilbage til os selv,” siger Charlotte Overbeck. “Romanen er fiktion, men mange af fortællingerne er både fra min mors barndom i Thy og København og fra min egen først i 1980’erne. De er fulgt af de tanker og følelser, det giver at vokse op i et hjem, hvor alkohol bliver brugt som selvmedicinering.” Om forfatteren: Charlotte Overbeck (født 1966) er bosiddende ved Vejle. Hun er uddannet bachelor i sundhed og ernæring og coach. Hun har i over 20 år arbejdet med mennesker i forhold til fysisk og mental trivsel og sundhed. Senest har hun været med til at udvikle og afholde ”Ligevægt” - et kursus for mennesker der bl.a. kæmper med Binge Eating Disorder. Ud over denne debutroman har Charlotte Overbeck udgivet to dagbøger i serien "180 dage i taknemmelighed" på forlaget BoD.

Anmeldelser:

Fra første side drages jeg ind i den lille piges verden, som på godt og ondt skaber den voksne kvinde, der kæmper med at finde troen og meningen med sig selv og sit liv. En fremragende beskrivelse af et lille barns rejse gennem en barndom med uforudsigelighed, skyld og skam, men også med gode og glade stunder med støttende og kærlige omsorgspersoner. En bog som mange kan spejle sig selv og sit liv i, og som forklarer, hvorfor vi som mennesker så ofte kæmper med manglende selvværd og kompenserende strategier. En bog jeg varmt kan anbefale til alle, som gerne vil blive bedre til at forstå sig selv og andre. Susanne Petersen, sygeplejerske.

Jeg har nydt hver en side i denne fortælling, fordi jeg kan genkende mig selv og den måde, jeg har levet mit liv på i mange år. Og det tror jeg, mange kan. Ginta Frempong, stifter og formand i LigevægtsFællesskabet (fra bogens forord)

Der er desværre mange børn, der vokser op i hjem med alkoholmisbrug. Freya, i denne bog, er et af dem. Det er et meget rørende og levende indblik, man får i Freyas hverdag. Hendes store kærlighed til sin alkoholiserede mor, men samtidig også den enorme sorg og det svigt, der præger hendes hverdag. Der er beskrevet situationer, som går direkte i hjertet, og det kan være svært at lægge bogen fra sig. Bogen følger både Freya som barn og voksen, og hvordan hun igennem livet bærer rundt på skammen over sin alkoholiserede mor. Det indblik, jeg får i Freyas hverdag, gør mig endnu mere opmærksom på, hvor tabubelagt et emne det er, og hvordan det altid er børnene af alkoholmisbrugeren, der lider det største svigt. Jeg håber, at der med denne bog kan sættes endnu mere fokus på emnet. Uanset om man har det tæt inde på livet eller ej, så er det vigtigt, at vi åbner op og taler om det, uden det behøver at være skamfuldt. Jeg kan varmt anbefale "Overfladespænding - historien om en pige". Studievært Camilla Ottesen

Læsernes anmeldelser (1)

Janni
19-04-2020

Freya har noget på hjertet

En dejlig og vedkommende bog med et person galleri der alle har noget på hjertet. Jeg sidder nysgerrig tilbage og vil vide mere.