Nedsat pris! Danske strandinger: Berømte forlis og strandingshistorier fortalt gennem viser og aviser, skildringer og s - [RODEKASSE/DEFEKT] Forstør
Kategorier / sektioner:

Danske strandinger: Berømte forlis og strandingshistorier fortalt gennem viser og aviser, skildringer og s - [RODEKASSE/DEFEKT] (Rodekassen)

Af: Thomas Thomsen

Forlag: Hovedland
Sprog: Dansk
Sideantal: 119
Dato for udgivelse: 5-2-2008
Udgivelse: 1. udgave, 2008.
ISBN-13: 9788770700191
Produkt type: Rodekassen
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2008
Første udgivelsesår: 2008
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1
 Produktet ligger i RODEKASSEN 
Fejlbeskrivelse:
Bogen er ridset på forside og bagside. Mærke efter prismærke på bagsiden.
Se flere produkter fra RODEKASSEN

På eget lager, 1 - 2 hverdage

🛈

Advarsel: Sidste enheder på lager!

115,00 kr

-50%

Vejl. pris: 229,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

De danske strande får os i dag oftest til at tænke på noget behageligt - i retning af ferie, afslapning, badning og blødt sand.
Men sådan har det ikke været altid. Igennem århundreder har stranden tvært imod været forbundet med strandinger, død og ulykke.
I alt 15 dramatiske og berømte historier om forlis og stranding i perioden 1835-1909 er lagt frem i denne bog. Fra vestkysten til Bornholm, fra Fanø til Skagen. F.eks. om skoleskibet Georg Stages forlis tæt på København, om helten Søren Kanne ved Grenå og om Lars Kruse fra Skagen.
Beskrivelserne af de dramatiske forlis- og strandingshistorier er lagt i munden på samtidens journalister og forfattere. Fra Illustreret tidende og Ude og Hjemmes udsendte medarbejdere, f.eks. Mylius Erichsen, Holger Drachmann eller skillingsvisefabrikanterne, med den utrættelige Julius Strandberg i spidsen.
Bogens illustrationer er et kapitel for sig. Skagensmalerne er rigt repræsenteret. Herudover er hentet især iøjnefaldende træsnit, senere fotos fra 1800-tallets populære kunstnere. Endelig ses skillingsvisernes naive, dramatiske samt salgsfremmende forsider.
Danske strandinger giver indblik i en spændende og svunden tid - med mulighed for heltedåd, men også for tragisk død til ulykke for de efterladte.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Danske strandinger: Berømte forlis og strandingshistorier fortalt gennem viser og aviser, skildringer og s - [RODEKASSE/DEFEKT]

Danske strandinger: Berømte forlis og strandingshistorier fortalt gennem viser og aviser, skildringer og s - [RODEKASSE/DEFEKT]

Bogen er ridset på forside og bagside. Mærke efter prismærke på bagsiden.