Nedsat pris! Den generøse ortodoksi: Konflikt og kontinuitet i kristendommen - [RODEKASSE/DEFEKT] Forstør
Kategorier / sektioner:

Den generøse ortodoksi: Konflikt og kontinuitet i kristendommen - [RODEKASSE/DEFEKT] (Rodekassen, Hæftet)

Af: Niels Henrik Gregersen

Forlag: Eksistensen
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 25-5-2016
Udgivelse: 4. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788741000503
Produkt type: Rodekassen
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 4
Oplag: 2
 Produktet ligger i RODEKASSEN 
Fejlbeskrivelse:
Bogen har et knæk på forsiden
Se flere produkter fra RODEKASSEN

På eget lager, 1-2 hverdage

1 Enhed

Advarsel: Sidste enheder på lager!

149,50 kr

-50%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Foruden titel-essayet rummer bogen tyve nedslag i den teologiske tradition, som har været skelsættende for kristendommen i Danmark.


Indimellem kan man blive uendelig træt af kirkepolitisk trummerum og fortovsflade debatter. Denne bog er et forsøg på at dykke ned til visionen om kristendommen som en generøs ortodoksi. Det handler om den almindelige kristne tro. Om evangeliets frigørelse fra individets selvspejlinger og om menneskets frisættelse til skabelsens mylder af liv. Ortodoksi drejer sig ikke om at have ret, men om at bevæge sig i retning af tro, håb og kærlighed. Hvor tro, håb og kærlighed findes, dér findes ortodoksien. Ellers ikke. Jesus-traditionen ligger som den farlige tændsats midt i kristendommen. Med jævne mellemrum detoneres traditionen og bliver til Kristus-tro. I princippet ved hver søndags gudstjeneste og alle andre steder, hvor troen fornys, håbet vækkes og kærligheden bliver til. Altid på Åndens vilkår.


Bogen beskriver kampen mellem "den lille ortodoksi" og "den store ortodoksi". Den lille ortodoksi søger at formulere kristendommen i minimalistiske formler. Den store ortodoksi bygger på en visdoms­teologi, der udfolder kristendommens eksistensmuligheder i forlængelse af Jesus-traditionen. Den inddrager ubesværet indsigter fra den bredere kirkelige tradition og fra kilder, der ikke nødvendigvis stammer fra kristendommen, fx filosofi, samfundstænkning, videnskab, etik og æstetik. Denne ortodoksi er ikke for fastholdere, men for den, der vil leve og tro på Gud midt i verdens tumult.


Foruden titel-essayet rummer bogen tyve nedslag i den teologiske tradition, som har været skelsættende for kristendommen i Danmark - fra begyndelsen til nyeste tid.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Den generøse ortodoksi: Konflikt og kontinuitet i kristendommen - [RODEKASSE/DEFEKT]

Den generøse ortodoksi: Konflikt og kontinuitet i kristendommen - [RODEKASSE/DEFEKT]

Bogen har et knæk på forsiden