Den klassiske dokumentarfilm: Fra offervilje til offermentalitet i genrens hovedværker 1930-1960 - [RODEKASSE/DEFEKT] (Bog, Dansk)

Af: Søren Birkvad


Nedsat pris! Den klassiske dokumentarfilm: Fra offervilje til offermentalitet i genrens hovedværker 1930-1960 - [RODEKASSE/DEFEKT]
Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788776746186
Produkt type: Rodekassen
 Produktet ligger i RODEKASSEN 
Fejlbeskrivelse:
Hjørnet øverst på bogens forside har fået et tryk. Bogens smudsomslag har fået et hak på forside, bagside og på ryggen.
Se flere produkter fra RODEKASSEN

Levering inden jul: OK

Levering : På eget lager, 1 - 2 hverdage

Bemærk: Vi har kun (1) stk tilbage af denne vare, og vi kan pt. ikke skaffe flere.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

KATEGORIER M.M. SOM DETTE PRODUKT ER EN DEL AF

  = Emner
  = Sektioner
  = Kategorier
  = Kampagner

Beskrivelse

Denne bog fortæller historien om en bemærkelsesværdig forandring i den samfundsorienterede dokumentarfilms udvikling. Først handler dokumentarfilmen om at ofre sig, siden om at være offer.
I første halvdel af forrige århundrede er en rigtig dokumentarfilm noget, der styrker publikums tillid til samfundet. Det enkelte menneske er her et tappert tandhjul i samfundsmaskineriet eller et lykkeligt molekyle i folkelegemet.
I anden halvdel af århundredet bliver dokumentarfilmen derimod stadig mere samfundskritisk og antiautoritær. I efterkrigstidens toneangivende dokumentarfilm føjer det enkelte menneske sig ikke længere efter helheden, men hævder sig i sin egen ret som forurettet samfundsborger.
Dokumentarfilmen kommer tæt på individet, og ofte i det øjeblik, hvor ofret bryder sammen i tårer, eller hvor overgriberen tages med bukserne nede.
Inden for rammerne af dét perspektiv koncentrerer bogen sig om genrens hovedværker fra 1930 til 1960, den klassiske dokumentarfilms periode. Gennem nærgående nylæsninger af berømte værker som Night Mail, Triumph des Willens og Nat og tåge og kulturhistoriske kontekstualiseringer af store navne som John Grierson, Humphrey Jennings, John Huston og Lindsay Anderson tilbyder bogen en international filmhistorie på dansk, der går både i dybden og bredden.
Som mentalitetshistorie er Den klassiske dokumentarfilm desuden en debatbog af vor tid, der i dokumentarfilmens skikkelse problematiserer vore almene forestillinger om det progressive.

Anmeldelser (0)