Nedsat pris! Islændingesagaerne - Egils saga - Fostbrødrenes saga - Erik den Rødes saga: Egils saga, Fostbrødrenes s - [RODEKASSE/DEFEKT] Forstør
Kategorier / sektioner:

Islændingesagaerne - Egils saga - Fostbrødrenes saga - Erik den Rødes saga: Egils saga, Fostbrødrenes s - [RODEKASSE/DEFEKT] (Rodekassen, Hæftet)

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Islændingesagaerne
Sideantal: 380
Dato for udgivelse: 15-9-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Nr. i serien: Bind: Bind 3,
Oversætter: Rolf Stavnem, Peter Springborg, Helle Degnbol
Redaktion: Annette Lassen
ISBN-13: 9788702228724
Produkt type: Rodekassen
Diverse ophavsangivelser: Kort: Steen Frimodt - Omslagsgrafiker: Mark Airs
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Islandsk, Old
Udgave: 1
Oplag: 1
 Produktet ligger i RODEKASSEN 
Fejlbeskrivelse:
Bogen er ridset på forside og bagside. Hjørnet øverst på forside har fået et tryk.
Se flere produkter fra RODEKASSEN

På eget lager, 1 - 2 hverdage

🛈

Advarsel: Sidste enheder på lager!

125,00 kr

-50%

Vejl. pris: 249,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I 2014 udkom for første gang de 40 islandske sagaer nyoversat til dansk i et fembinds pragtværk på Saga Forlag, Islændingesagaerne: Samtlige sagaer og niogfyrre totter. Nu udgiver Gyldendal efter aftale med Saga Forlag et udvalgaf de nyoversatte sagaer i en serie moderne og prisvenlige bøger. Hvert bind er forsynet med forord, kort og register.
Islændingesagaerne er uden sidestykke i verdenslitteraturen og spiller en vigtig rolle som kilde til de gamle nordboers historie. Det er stort anlagte fortællinger med stærke persontegninger om livet blandt frie bønder på Island i vikingetiden i perioden fra ca. år 930 til år 1030. De fleste islændingesagaer følger en ung helts rejse til Norge, Danmark, Sverige, England, Irland eller steder endnu længere væk.
Serien er på pt seks bind. De tre første udkommer 1. september 2017. De to næste følger i 2018, og sjette bind er klar på et endnu ikke fastlagt tidspunkt.
BIND 3: EGILS SAGA, som dateres til omkring 1230, menes at være en af de ældste islændingesagaer. Sagaens første del kredser om Egils forfædre i Norge, mens dens anden del handler om Egil. Sagaen er utvetydig i sin kritik af den norske kongemagt. I udlandet og over for den norske konge er Egil ukuelig og uregerlig, men hjemme på Island er han fredelig. Egil er gennemhård og pengegrisk, men også trofast og følsom, hvad der kommer til udtryk i hans kvad. Et af dem, Sønnetabet, digter han, mens han ligger i sin alkove og håber på at dø, fordi han har mistet en højt elsket søn.
FOSTBRØDRENES SAGA handler om to voldsmænd og bøller i Vestfjordene på Island, skjalden Tormod og Torgejr. De indgår fostbroderskab og efterlever et æreskodeks, der dikterer råhed, tavshed og hævn, og de begår det ene drab efter det andet. Da Torgejr er blevet dræbt, begiver Tormod sig ud på et langvarigt hævntogt. Han ender sine dage som en af Olav den Helliges mænd.
ERIK DEN RØDES SAGA, som menes at være skrevet i begyndelsen af 1200-tallet, anses for at være blandt de ældste islændingesagaer. Sagaen handler om nye landopdagelser: Grønland og Vinland, østkysten af Nordamerika, hvor nordboerne møder skrællingerne (indianerne). Kristendommen og den gamle hedenskab er et underliggende tema i sagaen. Erik den Røde er af den gamle hedenske verden, hvorimod hans ene søn, Lejf, får som opgave af den norske missionskonge, Olav Tryggvessøn, at kristne folk på Grønland, hvor gammel magi ellers holdes i hævd.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Islændingesagaerne - Egils saga - Fostbrødrenes saga - Erik den Rødes saga: Egils saga, Fostbrødrenes s - [RODEKASSE/DEFEKT]

Islændingesagaerne - Egils saga - Fostbrødrenes saga - Erik den Rødes saga: Egils saga, Fostbrødrenes s - [RODEKASSE/DEFEKT]

Bogen er ridset på forside og bagside. Hjørnet øverst på forside har fået et tryk.