Rug & Rugbrød: Klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie (Bog, Hardback, Dansk) af Bettina Buhl

Rug & Rugbrød: Klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Bettina Buhl


Nedsat pris! Rug & Rugbrød: Klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie

Forlag: Turbine

  • Type: Bog
  • Format: Hardback
  • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
  • ISBN-13: 9788740658354
  • Udgave: 1. (08-11-2019)
  • Oplag: 1. (08-11-2019)
  • Første udgivelsesår: 2019
  • Originalsprog: Dansk
  • Sideantal: 238
  • Indbinding: Hardback
  • Mål og vægt: B: 205mm, H: 246mm, D: 28mm, Vægt: 945g

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

Beskrivelse

Denne madhistorie er måske den vigtigste, der kan skrives om det danske køkken. Siden slutningen af vikingetiden har rugen været danskernes mest værdifulde kornsort. Omkring 1850 ansås rugen for hovedfødemidlet for hele nationen.
Bogen indeholder ud over rugens spændende Danmarkshistorie et stort udvalg af opskrifter på brød, kager, desserter og middagsretter med rug. Spændende fra 1600-tallets højadelige køkkens indbagte vildtstege i rugmel over besættelsestidens smalhans til historien om det højtbelagte smørrebrød, der gjorde det danske køkken verdenskendt.
Rugbrød kan med god ret kaldes for en gennemgående dansk signaturret, og fortællingen om rugens udvikling i det danske køkken er også en fortælling om op- og nedture i Danmarkshistorien. Rugens rolle har skiftet fra en mættende fødevare i 1800-tallet til et af de bedste bud på bæredygtig dansk mad i det 21. århundrede.

Læsernes anmeldelser (0)