Skilleveje: 28 hudløse fortællinger fra barndommens gade (Ebog, pdf, Dansk) af Bo Østlund

Skilleveje: 28 hudløse fortællinger fra barndommens gade (Ebog, pdf, Dansk)

Af: Bo Østlund


Forlag: Forlaget Heatherhill

 • Type: Ebog
 • Format: pdf
 • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
 • ISBN-13: 9788791901355
 • Udgave: 1
 • Udgivelsesdato: 27-10-2015
 • Illustrator: Thomas Yde
 • Fagredaktør: Bo Østlund
 • Filtype: pdf
 • Filstørrelse: 81649 KB
 • Kopibeskyttelse: DigitalVandmaerkning
PRIS
38,- kr
Levering: Straks (Leveres på e-mail)

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

 • Ingen gebyrer
 • Ingen abonnementer
 • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Det fantastiske værk Skilleveje har solgt 30.000 eksemplarer og fået stormende anmeldelser.

I Skilleveje åbner 28 kendte danskere både deres hjerter og private familiealbummer og tager læserne med tilbage til barndommens gade.

I hudløst ærlige samtaler fortæller de om deres opvækst som børn og unge. Om dæmonerne og englene. Om ilden i hjertet og smerten i sjælen. Om jagten på identitet. Og om alle de sten, de frivilligt eller ufrivilligt samlede op og tog med i tilværelsens rygsæk.

Skilleveje er en bog fyldt med fortællinger om glæde, sorg, omsorg og svigt. Det er magiske stunder, mareridt og rædselsøjeblikke i børnehøjde. Kort sagt alt dét, der på godt og ondt formede bogens fortællere og gjorde dem til de mennesker, de er i dag.

Det er en bog til spejling og pejling. En tidsrejse uden filter. Et værk, man bliver dybt berørt af. Skilleveje er en kalejdoskopisk rejse gennem tiden og landet. En historie om før og nu. Om by og land.

En Danmarkskrønike fortalt af 28 vidt forskellige mennesker født i tidsrummet 1931 til 1976.

Skilleveje er gennemillustreret med 350 spændende og unikke illustrationer. Halvdelen private fotos - resten helt nye optagelser med hovedpersonerne ved deres barndomshjem og i deres barndomskvarter. Der er tillige affotograferinger af de private gemmeting, der i dag betyder mest og rummer flest minder for hver af bogens deltagere.

De 28 deltagere i bogen Skilleveje er:

Anders W. Berthelsen, Michael Falch, Chili Turéll, Peter Lund Madsen, Marianne Jelved, Flemming Jensen, Naser Khader, Lisbeth Knudsen, Mogens Lykketoft, Klaus Rifbjerg, Sussi La Cour, Jan Monrad, Allan Olsen, Henrik Kofoed, Henrik Dahl, Stig Elling, Jens Gaardbo, John Guldberg, Alfred Josefsen, Rikke Hørlykke Jørgensen, Pia Kjærsgaard, Zindy Laursen, Jørgen Flindt Pedersen, Kim Sjøgren, Jimmy Stahr, Erik Norman Svendsen, Tobias Trier og Flemming Østergaard.

Pluk fra anmeldelserne:

"Jyllands-Posten: **** (4 stjerner) : "Bogens undertitel om hudløse fortællinger fra barndommens gade holder, hvad den lover. Generøst åbnes der for posen med skilsmisser, alkoholproblemer, omsorgssvigt og fattigdom."

"Politiken : "Ingen af fortællerne har grund til at fortryde deres deltagelse i dette projekt. En flot bog."

Vejle Amts Folkeblad: ***** (5 stjerner) : "Det er en vidunderlig bog, og det er en bog, man bliver klogere af. Bogen er en kraftpræstation, dybt tankevækkende og et springvand af vidunderlige historier.Der er nerve, oplevelser og perspektiv gennem samtlige 28 kapitler. For slet ikke at tale om Bo Østlunds velskrevne og begavede forord.Skilleveje rummer forrygende historier og er velskrevet og flot layoutet. Det har forfatteren i øvrigt gjort selv."

"Midtjyllands Avis: ***** (5 stjerner) : "Skilleveje læses med interesse som 28 meget små bidder af efterkrigstidens Danmarkshistorie, og billedsiden er med til at fastholde tiden med helt nye samt sort-hvide og gulnede farvefotos fundet rundt om i private fotoalbum. De sidstnævnte er i ordets egentlige forstand tidsbilleder - tidstypiske fra familiefester, udflugter, skolekomedier osv. Resultatet er blevet flot,¬ både det indre og ydre. Der er mange nuancer, og det er netop denne nuancerigdom, der gør bogen læsværdig."

"Lolland Falsters Folketidende: ***** (5 stjerner) : "Stor, flot og unikt illustreret bog."

Nordjyske Stiftstidende: **** (4 stjerner) : "Det er en bog med store følelser, men også med megen humor og lethed. Der er kloge menneskers tilbageblik og erkendelser, og der er også en hel del snusfornuft og almindeligheder. Men der er næsten intet, der er ligegyldigt af alt det, der bliver sagt og tænkt i alle disse skæbnehistorier. En flot bog, man ikke lige bliver færdig med."

Kristeligt Dagblad : "Det er lykkedes Bo Østlund med sine portrætter at skabe et både fascinerede og nuanceret stykke danmarkshistorie. En meget vedkommende bog. Ja, den er sine steder, ganske enkelt, gribende læsning."

Læsernes anmeldelser (0)