Socialforvaltningsret (Bog, Hæftet, Dansk) af Jon Andersen

Socialforvaltningsret (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jon Andersen


Forlag: Nyt Juridisk Forlag

  • Type: Bog
  • Format: Hæftet
  • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
  • ISBN-13: 9788776732226
Levering: På eget lager, 1 - 2 hverdage

Bemærk: Vi har kun (1) stk tilbage af denne vare, og vi kan pt. ikke skaffe flere.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Socialforvaltningsret henvender sig til alle der er i berøring med det sociale system i bred forstand. Både sagsbehandlere, politikere, interesseorganisationer, faglige organisationer, dommere, advokater, private rådgivere, og borgere der modtager eller har modtaget sociale ydelser kan have glæde af denne bog.
For første gang foreligger der en generel fremstilling af de regler og retsprincipper der gælder når offentlige myndigheder træffer afgørelser indenfor det sociale og det beskæftigelsesmæssige område. Bogen indeholder en gennemgang af såvel de danske som de internationale retskilders betydning for sociale afgørelser. De almene retsgrundsætninger om myndighedernes retsanvendelse såsom lighedsprincippet, proportionalitetsprincippet, forbudet mod magtfordrejning, kravet om saglighed o.s.v. er beskrevet ligesom bogen indeholder en udførlig gennemgang af de processuelle regler der gælder for behandlingen af sociale sager. Der er både en fremstilling af de generelle regler i forvaltningsloven, offentlighedsloven, forvaltningsindgrebsloven og persondataloven og en gennemgang af de specielle sagsbehandlingsregler i retssikkerhedsloven og den øvrige sociale lovgivning.
Bogen er skrevet og redigeret så den kan bruges både som lærebog og som opslagsværk. Alle problemstillinger er belyst med mange eksempler fra praksis på det sociale område.
I denne tredje udgave er den nyeste praksis medtaget.
Jon Andersen er kommitteret hos Folketingets Ombudsmand og var i mange år ekstern lektor ved Københavns Universitet i forvaltningsret. Er beskikket som censor ved den juridiske kandidateksamen, deltager i undervisning på efteruddannelses-kurser og er aktiv foredrags og oplægsholder. Jon Andersen er forfatter til flere bøger og artikler om emner vedrørende forvaltningsret, socialret, offentlig personaleret, menneskeret, persondatabeskyttelse og sundhedsret, han har endvidere sammen med kolleger fra ombudsmandsinstitutionen skrevet en omfattende fremstilling af forvaltningsretten (»Forvaltningsret« 2. udg.)

Læsernes anmeldelser (0)