Forventes på lager: 03-01-0001
Alle Kategorier som dette produkt er en del af
Alle Kategorier som dette produkt er en del af
I Teksten og tiden sætter Leif Andersen et særligt fokus på to ting: samtidsanalyse og prædikenlære, hvor teksten, taleren og tilhøreren er i centrum. Han ser på kontakten med samtiden som en nødvendig forudsætning for at skrive en prædiken. For at komme ind på tankegangen i vores kultur i dag bruger Leif Andersen samtidskunsten, særligt billedkunsten som bøgerne er illustreret med. Bøgerne er i sin stil dels fagteologiske, dels essayistiske, og henvender sig hovedsageligt til præster og prædikanter.
Forordet er skrevet af biskop Olav Skjevesland, professor i praktisk teologi.
...»Homiletikker kan man ikke have nok af - og de forældes hurtigt. Det kan være en mangel, men også en fordel, tegn på, at der er liv i teologien.
Leif Andersen´s homiletik er både aktuel, nutidig og rodfæstet i en traditionel teologi.
En udfordring til postmoderniteten, og dog også præget af den.
En grundholdning, der forbinder begge dele, at kunne være gammeldags og moderne på en gang.
En bog, fyldt med materiale, skrevet i en levende personlig stil, meget at hente også for den, der teologisk står et andet sted.
Den er både let at læse og dog fyldt med tung teologi.«
Eberhard Harbsmeier, Rektor for Teologisk Pædagogisk Center, professor i praktisk teologi
...»Ved sin inkarnation i mennesket Jesus af Nazareth forblev Gud sand Gud, men blev samtidig sandt menneske. Som udtryk for Guds kærlighed til mennesker var inkarnationen radikal og uden skrømt. Af den, der skal forkynde inkarnationens evangelium, kræves derfor to ting: Han må kende og radikalt solidarisere sig med det budskab om Guds kærlighed, som inkarnationen er udtryk for. Og han må kende og radikalt solidarisere sig med de historisk bestemte mennesker, han skal forkynde for. Det er denne bogs teologiske adelsmærke, at den fastholder og vægter disse to krav side om side. På baggrund i sit teologiske grundstandpunkt giver Leif Andersen læserne en spændende rundtur i det kulturelle og teologiske landskab, som dagens prædiken må forberedes og holdes i. Dermed placerer bogen sig som et godt bud på en folkekirkelig homiletik, det første siden L. Brøndums Prædikenen og dens forberedelse fra 1975.«
Hans Raun Iversen, lektor i praktisk teologi på Københavns Universitet.