Troen på klimaet (Bog, Paperback, Dansk) af Søren Hansen

Troen på klimaet (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Søren Hansen


Nedsat pris! Troen på klimaet

Forlag: SAXO Publish

  • Type: Bog
  • Format: Paperback
  • Sprog: Dansk Sprog: Dansk
  • ISBN-13: 9788771965667
  • Udgave: 1. (13-08-2023)
  • Oplagsdato: 13-08-2023
  • Sideantal: 176
  • Indbinding: Paperback
  • Mål og vægt: B: 200mm, H: 320mm, D: 18mm, Vægt: 400g
Læsernes vurdering:
(Læs 2 anmeldelser)
Status: Print on Demand - Forvent op til 20 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Alle Kategorier som dette produkt er en del af

  = Emner / kategorier
  = Sektioner / guides
  = Specialsider
  = Kampagner

Beskrivelse

Medierne er fulde af forfærdelige historier om klimakrisen og dens snarlige katastrofale følger for menneskeheden. Vi kan kun redde os selv og Verden ved at gennemføre den grønne omstilling, hvor solceller og vindmøller er udset til at levere størstedelen af vores energi. Klimavidenskaben er afgjort, og der er konsensus om tingenes rette tilstand. Alligevel er der en nagende tvivl ved hele sagen. I modsætning til næsten alle andre forskningsområder har klimavidenskaben et voldsomt behov for at forsvare sig selv. Der gribes til censur, fortielse af ubekvemme fakta, undertrykkelse af ”afvigere”, accept af lavere videnskabelig standard og ensretning af budskaberne. I bogen her redegøres der for alle disse fænomener, og forfatteren når frem til konklusionen, at klimaet ikke mere er en videnskab men derimod en tro. Set i det lys giver mange tildragelser meget mere mening, men omvendt må man spørge, om en tro kan være et grundlag for politiske beslutninger om indretningen af samfundet? Bogens forord er skrevet af Asger Aamund.

Læsernes anmeldelser (2)

Bertel Johansen
17-09-2024

Forfriskende baggrundsviden i metermål

Søren Hansen har en fin poiente med at betegne troen på IPCC som guddommelig videnskab for netop TRO. For som han så overbevisende dokumenterer, er en stor del af den viden IPCC`s forudsigelser bygger på styret af en bias hos udvalgte forskere, medens andre mere videnskabelige forskere holdes væk. Også med ufine midler.

Per Mikkelsen
18-10-2023

Sort/hvid og grøn

Søren Hansen kalder bogen en hvidbog. Den er nærmere en såkaldt grønbog, hvis man respekterer definitioner. Men det går måske ikke at kalde bogen grøn, når man er klimarealist? Definitioner: En hvidbog er en art dybdegående rapport udgivet af en regering eller anden offentlig myndighed, med det formål at oplyse parlament eller offentligheden om et givent emne eller sag. Begrebet står i modsætning til grønbog som har til formål at rejse debat om et givent emne eller sag (fra Wikipedia ). Bogens formål er ikke at oplyse, men at opbygge mistillid til regering og myndigheder. Den domineres af alarmistiske påstande om katastrofale problemer for omstillingen, og Søren Hansen foretrækker generaliserende og nedsættende påstande, som allerede nu kan problematiseres med erfaring og forholdsvis sikre fremskrivninger. Det gælder områder som elforsyning og omstilling til elbiler mv. Alarmismen vedr. omstillingen gør bogen til et unuanceret debatindlæg. Den grundige research og gengivelse af viden om klima mv. i de første kapitler er ikke balanceret i forhold til helheden, men snævert vinklet for at modarbejde den omstilling, der via klimaloven mv. er bred politisk og folkelig tilslutning til. Man kan således anfægte den klimarealistiske dagsorden. Den virker ikke konstruktiv i forhold til den demokratiske proces i Danmark og Europa. Bogen fører en selvhøjtidelig kamp om diskursen vedr. omstilling: Klimatro, Klimakirken, aflad og andre betegnere bruges konsekvent til at overtage diskursen vedr. omstillingen. Det er en letkøbt retorik i den forstand, at analogier til historiske forhold (middelalderens verdensbillede) af gode grunde ikke kan beskrive nutidens demokratiske politiske offentlighed. Der tales om hysteri og panik, når planer for omstilling kommenteres. Det hele forekommer unuanceret og dogmatisk, og man savner en balanceret helhedsbetragtning og mere reel viden om planlagte fremtidige tiltag, teknologisk og samfundsøkonomisk. Men måske skriver Søren Hansen i årene frem mod 2030 en revideret udgave med et mere realistisk og erfaringsbaserets syn på omstillingen? Man kan da altid håbe, han ikke er så fast i troen, at den skygger for erkendelser af sortsynet. Dette er en opfordring til at læse Søren Hansens bog fordomsfrit, men med Klimaloven og Klimarådets rapporter indenfor rækkevidde.